Mijlocasul Razvan Cocis nu mai e apt pentru dubla cu Slovenia, iar Piturca l-a chemat la lot pe Mihaita Plesan.

Selectionerul Victor Piturca incearca sa repare din mers defectiunile aparute in echipa reprezentativa, dar modul sau de operare lasa loc la multe interpretari critice. Ultima actiune contestata este convocarea la nationala, ieri, a mijlocasului lui Poli Timisoara, Mihaita Plesan, in locul lui Cocis, nerefacut dupa o entorsa la glezna. „Staff-ul medical al echipei nationale a depus toate eforturile, dar s-a constatat ca mijlocasul Razvan Cocis nu poate fi recuperat in timp util dupa entorsa suferita la glezna", se arata intr-un comunicat al FRF, renuntindu-se astfel la jucatorul lui Lokomotiv Moscova pentru ambele intilniri pe care nationala le va disputa impotriva Sloveniei.

Fotbalistul chemat sa-l suplineasca, Mihaita Plesan, a avut un sezon foarte modest si a fost huiduit copios inclusiv de propriul public in finala de Cupa Romaniei pe care Poli a pierdut-o simbata in fata Rapidului. In ciuda acestor sincope, o buna parte a slovenilor ii considera mai buni pe „tricolori", iar atacantul lui Duisburg, Klemen Lavrici, spune: „Romanii sint favoriti, dar cred ca putem sa le stricam planurile. Sintem o echipa tinara, care mai are nevoie de timp".

Selectionerul gazdelor de simbata, Matjaz Kek, dezvaluie o parte din tactica pe care o va folosi la Celje: „Cu Olanda ne-am pus baza in defensiva, insa ei au avut prea multe ocazii. Trebuie sa reparam acele greseli pentru a avea sanse. Cu Romania trebuie sa fim mult mai exacti la trecerea la faza de atac, in care sa participam cu mai multi jucatori, nu doar cu Lavrici izolat intre cinci-sase adversari. Va trebui sa avem posesia si sa incercam sa finalizam atacurile. Meciurile cu Romania din 2001 reprezinta istoria magnifica a fotbalului sloven. Echipa noastra nu mai e de aceeasi calitate, dar vom lupta din greu. Sint incintat ca toti jucatorii sint valizi, iar atacantii intr-o forma foarte buna". In ceea ce-i priveste pe jucatorii romani, Chivu, si el usor accidentat, se pare ca e pe cale sa ajunga la Inter Milano, AS Roma dindu-si acceptul pentru transfer.