Fostul presedinte al organizatiei de tineret a PNL Gorj si seful organizatiei de studenti din aceeasi filiala au fost exclusi din partid, cei doi fiind acuzati ca au inregistrat sedinta in care liderul PNL Gorj Dan Morega le cerea membrilor sa cotizeze pentru campania electorala. Decizia de excludere din partid a lui Horatiu Gorun si Eduard Ladaru a fost luata luni de catre Biroul Permanent al PNL Gorj.
Cei doi erau suspectati de catre liderul PNL Gorj Dan Ilie Morega ca fiind autorii inregistrarii audio a sedintei privind cotizatiile pentru campania electorala, inregistrare care, dupa ce a devenit publica, a dus la deschiderea unui dosar penal de catre DNA pe numele sefului PNL Gorj.
In ultimele doua luni, in cadrul filialei s-a desfasurat o ancheta interna pentru a fi depistate persoanele care au realizat inregistrarea respectiva, liderul filialei, Dan Morega, anuntand, in repetate randuri, ca principalii suspecti sunt Horatiu Gorun si Eduard Ladaru, iar acestia vor fi exclusi din partid.
Horatiu Gorun a condus organizatia de tineret a liberalilor gorjeni pana duminica, el nemaicandidand pentru un nou mandat. La bilantul de activitate pe care si l-a prezentat cu aceasta ocazie, el a adresat, in schimb, o scrisoare deschisa catre "tovarasula€¯ Dan Ilie Morega, presedintele PNL Gorj, caruia ii cerea sa demisioneze pentru esecul de la referendum. In 12 martie, purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan, informa ca procurorii anticoruptie s-au sesizat in acest caz dupa ce cotidianul Evenimentul Zilei relatase, invocand o inregistrare a discutiilor din Biroul Politic al PNL Gorj, ca liderul filialei, Dan Ilie Morega, le-a reprosat mai multor sefi liberali de institutii publice din judet ca nu au reusit sa stranga destui bani pentru alegerile europarlamentare. (Mediafax)