Fotbalistul oltean a fost inregistrat, dupa zece ani de la inscriere la facultate, in anul doi la FEFS Craiova.

Ionut Lutu este o prezenta inedita pe bancile Facultatii de Educatie Fizica si Sport (FEFS) din cadrul Universitatii din Craiova, acesta ghidindu-se, probabil, dupa principiul primii ani sint mai grei, ca apoi anul doi vine de la sine. „S-a inscris la facultate acum vreo zece ani, in baza rezultatelor foarte bune obtinute la fotbal. Nu s-a tinut de scoala, fiind plecat foarte mult timp din Craiova. Anul trecut am decis sa-l inmatriculam in anul doi si asa a ajuns in echipa universitatii", a povestit ieri decanul Corneliu Andrei Stroe, fost presedinte al Universitatii Craiova.

Fotbalistul care a chemat lautarii in Turcia, pe cind se plictisea in cantonamentele de la Galatasaray, a semnat din nou cu Universitatea Craiova, dar a ramas departe de principiile fotbalului profesionist. Saptamina trecuta, studentul intirziat a fost convocat la Campionatele Nationale Universitare organizate la Timisoara. FEFS Craiova a cistigat trofeul, dar Lutu nu a reusit sa-si ajute echipa decit in primul meci, cu echipa Universitatii din Bacau (scor 4-0), cind „a marcat de doua ori si a innodat picioarele la citiva adversari", dupa cum a povestit Corneliu Andrei Stroe, decanul FEFS, cel care a condus delegatia olteana.

Corneliu Stroe s-a declarat extrem de nemultumit de Lutu la celelalte meciuri. „Dupa primul meci a plecat la discoteca, la ale lui, nu stiu. L-am mai vazut doar a doua zi, inaintea meciului cu cei de la Universitatea Cluj. Abia am batut cu 3-2, Lutu a ratat si un penalty, a jucat slab si i-am cerut sa se dea accidentat si sa ceara inlocuirea. S-a conformat, ca el este baiat ascultator, si n-a mai jucat decit in finala, cind l-am bagat in ultimele minute", a dezvaluit fostul presedinte al Universitatii Craiova.

Echipa studentilor din Craiova a invins in finala, cu 4-2, echipa Universitatii „Spiru Haret" Bucuresti, dupa un meci cu cintec, inaintea caruia Stroe a intervenit la Tiberiu Lajos pentru a-i trimite o brigada de liga a doua, dupa ce organizatorii, suparati ca oltenii urmau sa cistige pentru a doua oara consecutiv trofeul, le trimisesera o brigada de copii.