"Evident ca initiativele PNL vor fi respinse, in cea mai mare mare parte a lor. Desi Comisia de aparare nu a discutat marti propunerea referitoare la Autoritatea Nationala pentru Interceptarea Teleomunicatiilor, partidele au convenit sa respinga aces
"Evident ca initiativele PNL vor fi respinse, in cea mai mare mare parte a lor. Desi Comisia de aparare nu a discutat marti propunerea referitoare la Autoritatea Nationala pentru Interceptarea Teleomunicatiilor, partidele au convenit sa respinga acest proiect", au spus surse parlamentare, citate de Mediafax. Comisia de aparare a Senatului a decis, ieri, sa definitiveze, saptamana viitoare, legea informatiilor, contrainformatiilor si securitatii nationale, a declarat presedintele comisiei, Cristian Diaconescu, la finalul dezbaterilor asupra pachetului legilor sigurantei. La randul sau, directorul SRI, George Maior, a precizat ieri, in urma participarii la dezbaterile Comisiei de aparare din Senat pe marginea legilor sigurantei, ca sustine foarte puternic legea statutului ofiterilor de informatii, in care se prevede demilitarizarea serviciilor secrete. El a apreciat ca demilitarizarea ar insemna "un pas imens inainte, dupa 17 ani". Maior a mai spus ca proiectul referitor la securitatea nationala si cel privind informatiile si contrainformatiile vor fi comasate intr-o singura lege. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.