Anticorpii umani imunizeaza virusul gripei aviare. Potrivit unui studiu realizat recent in SUA, au fost imunizati cobai contra virusului H5N1 folosind anticorpi umani.  Anticorpii au fost obtinuti plecand de la esantioane de sange prel
Anticorpii umani imunizeaza virusul gripei aviare. Potrivit unui studiu realizat recent in SUA, au fost imunizati cobai contra virusului H5N1 folosind anticorpi umani.  Anticorpii au fost obtinuti plecand de la esantioane de sange prelevate de la patru persoane din Vietnam, supravietuitoare ale gripei aviare cu virusul H5N1. Cobaii supusi unei incarcaturi virale mortale cu virusul H5N1 cu certitudine ar fi murit in doar cateva zile, daca nu ar fi beneficiat de anticorpi.  
Anticorpii, reprodusi in Elvetia, au marit considerabil rata de supravietuire, deschizand calea unor tratamente eficiente contra gripei aviare induse de H5N1, a precizat Antonio Lansavecchia, coautor al studiului. Punerea la punct a unui vaccin care sa ne protejeze in cazul unei eventuale epidemii de gripa cauzata de virusul H5N1 reprezinta preocuparea esentiala a specialistilor reuniti la Paris in acest sfarsit de saptamana.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.