Au fost efectuate 4264 de inspectii in toate judetele tarii si au fost prelevate probe, avand in vedere ca distribuirea conservelor de peste s-a facut prin intermediul a cinci depozite din judetele: Timis, Cluj, Galati, Iasi si Maramures, se arata in
Au fost efectuate 4264 de inspectii in toate judetele tarii si au fost prelevate probe, avand in vedere ca distribuirea conservelor de peste s-a facut prin intermediul a cinci depozite din judetele: Timis, Cluj, Galati, Iasi si Maramures, se arata intr-un comunicat de presa al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare. "Avand in vedere ca in timpul investigatiilor, in gospodaria persoanei bolnave, au fost gasite mai multe tipuri de alimente, nu se poate concluziona ca respectiva conserva din peste este singurul aliment incriminat in declararea bolii", precizeaza comunicatul. Cat priveste conservele sechestrate, daca se dovedesc sigure pentru consum, acestea vor fi reintroduse in circuitul comercial.
Autoritatile sanitare au anuntat ca starea bistriteanului bolnav de botulism este buna, la ora actuala fiind internat la Spitalul de Boli Infectioase Bistrita Nasaud, unde i se administreaza tratamentul adecvat. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.