Arbitrul partidei Slovenia-Romania a lansat un apel colegilor romani pentru a ajuta la gasirea fetitei britanice rapite in Portugalia.

Cazul micutei britanice Madeleine McCann (foto), rapita in urma cu trei saptamini in Portugalia, a facut inconjurul lumii. De citeva zile a ajuns si in Romania, prin intermediul arbitrului care va oficia la meciul dintre nationala Romaniei si a Sloveniei, Stuart Dougal. Centralul scotian le-a trimis un e-mail arbitrilor romani, prin care le cere sa raspindeasca mesajul rapirii fetitei de patru ani, impreuna cu pozele acesteia, pentru a putea fi gasita. „Va rog sa ma scuzati ca va trimit acest mesaj tuturor, dar, dupa cum cred ca stiti, o fetita a fost furata de linga parintii ei, aflati in vacanta in Portugalia, acum aproape trei saptamini. Tatal ei este cunoscut printre multi arbitri FIFA din Scotia, el ocupindu-se de testele medicale. Va rog sa raspinditi acest mesaj catre cit mai multe persoane. Ideea este sa mentinem atentia asupra situatiei ei, in speranta ca va reveni in siguranta la parinti", scrie Stuart Dougal in mesajul sau, ajuns si pe mailul arbitrului Adrian Vidan.

Vestea disparitiei fetitei in timp ce dormea intr-o camera a hotelului de 5 stele din Portugalia a socat intreaga lume. Mai multe vedete au facut apeluri pentru gasirea fetitiei si au donat sume importante de bani pentru orice informatie care sa duca la recuperarea lui Maddie. Pina in prezent, s-au strins aproape patru milioane de euro, care ar urma sa fie oferiti drept recompensa, in cazul gasirii fetitiei. Spre comparatie, suma pusa pe capul teroristului Osama bin Laden este de 3,7 milioane de euro. Autoarea romanelor „Harry Potter", J.K. Rowling, a demarat campania de stringere de fonduri, la care s-au alaturat oameni de afaceri precum Richard Branson sau viitorul prim-ministru al Marii Britanii, Gordon Brown. Inclusiv fotbalistii David Beckham, Cristiano Ronaldo, Paulo Ferreira sau John Terry au inregistrat mesaje video, prin care ii roaga pe cei care detin informatii sa se adreseze politiei. Cazul micutiei l-a determinat pe un angolez care traieste in Portugalia sa-si insceneze propria rapire si sa ceara o recompensa de un milion de euro.