Astazi, la ora 17.30, la Institutul Cultural Roman din Bucuresti vor avea loc lansarea enciclopediei etnoculturale "CD-ROMania" si proiectia filmului documentar "Dragus 2x40", in regia lui Titus Muntean. Dublul eveniment este organizat de Fundatia Ar
Astazi, la ora 17.30, la Institutul Cultural Roman din Bucuresti vor avea loc lansarea enciclopediei etnoculturale "CD-ROMania" si proiectia filmului documentar "Dragus 2x40", in regia lui Titus Muntean. Dublul eveniment este organizat de Fundatia Arte Vizuale si Institutul Cultural Roman. "CD-ROMania - o enciclopedie etnoculturala" este un proiect conceput si initiat de Fundatia Arte Vizuale in anul 1997, cu scopul de a oferi o privire de ansamblu asupra mostenirii culturale a Romaniei. Coordonatorul proiectului este regizorul si producatorul Vivi Dragan Vasile, directorul Fundatiei Arte Vizuale. Enciclopedia va fi prezentata de Ioana Popescu, director de cercetare la Muzeul Taranului Roman. Filmul documentar "Dragus 2x40", in regia lui Titus Muntean, este o productie a Fundatiei Arte Vizuale. Cu o durata de 26 de minute, filmul reia experienta inceputa de echipa sociologului Dimitrie Gusti, autor, in anul 1929, al primului documentar stiintific din Romania, in satul Dragus, de la poalele Fagarasului. Dupa 40 de ani, in vremea lozincilor comuniste, studioul "Sahia" filmeaza in acelasi sat, folosind comparatia ca platforma pentru ideea "noului sat romanesc", inevitabil fericit, in bunastare si plin progres. La aproape 80 de ani de la filmul lui Dimitrie Gusti, in urma unui razboi mondial, instaurarii si apoi caderii comunismului, realizatorii filmului Dragus 2x40 incearca sa afle cum arata satul in zilele noastre. La proiectia filmului va vorbi regizorul Alexandru Solomon. Accesul publicului este liber. (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.