N-am fost niciodata in India si nu stiu daca ma voi duce.

India nu intra in prioritatile mele de calatorie pentru urmatorii ani. Dar am citit cu multa placere aceasta „Calatorie in India", in vreme ce ma straduiam sa scriu despre propria mea calatorie in Noua Caledonie!

Din pacate, nu putem vedea toata lumea si nu putem ajunge in toate tarile. Foarte putini sint norocosii care au facut-o. Dar cred ca toate locurile din lume au avut noroc de scriitori care le-au spus povestile. Si chiar daca nu putem sa vedem toata lumea cu ochii nostri, putem calatori de-a lungul si de-a latul marilor biblioteci, ghidati de autorii care le-au transformat in fictiuni. Din pacate, nici toate cartile nu le putem citi!

Tocmai de aceea, Colectia Cotidianul va propune o selectie de autori garantati. Forster (foto) e unul dintre ei. In aceasta carte plonjati, alaturi de el, in apele tulburi ale Indiei colonizate de englezi, intr-o desfasurare narativa spectaculoasa, cu personaje puternice si peisaje fotografiate de un ochi atent si patrunzator. E o calatorie la clasa I, cu tot confortul pe care ti-l da un mare autor. E unul dintre marile voiaje, care nu va lasa nici o clipa sa adormiti din mers. Priviti prin geamul deschis de fiecare pagina si veti descoperi un spectacol ametitor, insufletit de miresme orientale bine dramuite. Veti patrunde in tainele unor credinte diferite si va veti trezi in mijlocul unor fapte care au intrat cu zgomot in istorie. Adevarata calatorie de placere!

Nu am fost niciodata in India si nu stiu daca ma voi duce. Stiu insa ca Forster a fost sigur acolo si pentru mine!

Citeste mai mult: