Depozitarul Central intentioneaza sa diminueze comisioanele si sa realizeze investitii in cuantum dublu fata de nivelul profitului prognozat, ceea ce va duce in acest an la cresterea mai lenta a veniturilor decat a cheltuielilor.
Actionarii De

Depozitarul Central intentioneaza sa diminueze comisioanele si sa realizeze investitii in cuantum dublu fata de nivelul profitului prognozat, ceea ce va duce in acest an la cresterea mai lenta a veniturilor decat a cheltuielilor.
Actionarii Depozitarului au aprobat cu majoritate de voturi situatiile financiare aferente anului trecut, precum si bugetul de venituri si cheltuieli si planul de afaceri pentru acest an.
Depozitarul intentioneaza sa obtina venituri de 18,5 milioane de lei, cu 20,8% peste valoarea de anul trecut, in timp ce cheltuielile vor creste cu aproape 40%, la 17,6 milioane de lei.
Profit net estimat pentru 2007, de 669.320 de lei, reprezinta aproape o treime din nivelul de anul trecut, de 2,24 milioane de lei.

"Vom reduce costurile ca sa incurajam tranzactiile"

Adunarea Generala a Actionarilor a mai aprobat diminuarea tarifelor si a comisioanelor, costurile de compensare-decontare urmand sa scada cu 23%.
"Bugetul pentru acest an prevede investitii de 1,6 milioane de lei, mai mari decat profitul. Tototodata, profitul pentru acest an este mai redus decat cel de anul trecut. Am hotarat sa diminuam comisioanele, astfel incat sa reducem costurile si sa incurajam tranzactiile si dezvoltarea pietei. Ideea este sa acoperim cheltuielile atat din profit, cat si din disponibilitati. Scopul nostru nu este sa obtinem profit, ci sa oferim servicii competitive, la costuri cat mai reduse", a explicat Adriana Tanasoiu, directorul general al Depozitarului, citat de Mediafax.

SSIF vor gestiona si conturi globale

Societatile de servicii de investitii financiare urmeaza sa gestioneze si conturi globale, operatiune posibila in prezent numai prin agentii custode. Printre obiectivele incluse in planul de afaceri se afla conectarea Depozitarului Central la un Depozitar international, precum si asigurarea unei structuri de conturi compatibile cu standardele europene prin extinderea sistemului mixt de conturi, individuale si globale, la toate categoriile de intermediari. Introducerea sistemului de imprumut de instrumente financiare, in scopul dezvoltarii unor noi tehnici de tranzactionare, precum vanzarile scurte, realizate cu actiuni imprumutate, figureaza, de asemenea, printre proiectele societatii. Actionarii pot sa obtina, din luna mai, extrasul de cont pentru valorile mobiliare detinute, companiile de brokeraj si agentii custode avand posibilitatea sa emita aceste documente semnate electronic. Depozitarul Central realizeaza atat operatiunile de depozitare, registru pentru emitentii de valori mobiliare, cat si pe cele de compensare-decontare a tranzactiilor cu valori mobiliare. Supravegherea institutiei este realizata de catre CNVM, responsabilitate impartita cu Banca Nationala a Romaniei in cazul operatiunilor de compensare-decontare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.