Afirmatia a fost facuta ieri de seful Departamentului Afacerilor Europene, Adrian Ciocanea, care a negat ipoteza lansata de Victor Ponta, conform careia raportul CE ar putea sanctiona ineficienta in lupta impotriva coruptiei, prin impunerea clauzei d
Afirmatia a fost facuta ieri de seful Departamentului Afacerilor Europene, Adrian Ciocanea, care a negat ipoteza lansata de Victor Ponta, conform careia raportul CE ar putea sanctiona ineficienta in lupta impotriva coruptiei, prin impunerea clauzei de salvgardare.
"Nu exista nici o informatie in momentul de fata care sa trimita la o eventuala punere in discutie a clauzei de salvgardare pe justitie, iar speculatiile facute in sfera politica nu fac altceva decat sa creeze un disconfort", a precizat Ciocanea, mentionand ca deja au fost semnalate progrese semnificative in legatura cu transparenta actului de justitie si s-a luat "nota pozitiva" de adoptarea Legii ANI, dar Comisia Europeana asteapta operationalizarea sa. Referindu-se la combaterea coruptiei la nivel inalt, continuarea anchetelor impartiale si profesioniste in cazurile de coruptie si adoptarea de noi masuri, Ciocanea a apreciat ca este "posibil ca monitorizarea sa continue". Ciocanea a recunoscut insa ca Guvernul a primit o scrisoare de avertizare, pe care a tinut-o sub tacere, privind nemodificarea si netranspunerea in legea interna a 156 de directive europene. Existenta unei scrisori trimise autoritatilor de la Bucuresti de vicepresedintele Comisiei Europene, Franco Frattini, la care a facut referire, luni seara, pesedistul Victor Ponta, a fost infirmata ieri de purtatorul de cuvant al CE, Friso Roscam Abbin. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.