Investitiile pe care companiile le fac in lumile virtuale pot fi primul pas pentru construirea unei afaceri profitabile. Licentele bancare pentru Entropia Universe s-au vandut cu 400.000 de dolari.


Lumile virtuale evolueaza rapid si
Investitiile pe care companiile le fac in lumile virtuale pot fi primul pas pentru construirea unei afaceri profitabile. Licentele bancare pentru Entropia Universe s-au vandut cu 400.000 de dolari.


Lumile virtuale evolueaza rapid si tot mai multe aspecte ale realitatii isi gasesc un corespondent in acest tip de univers. Recent, sistemul bancar virtual a primit sustinerea unei banci reale. Banca germana Wirecard se numara printre cei patru investitori care au cumparat licente bancare emise in lumea virtuala Entropia Universe, care reuneste peste 590.000 de membri intr-o comunitate online in care antreprenorii au sansa sa devina oameni de afaceri de succes, dar in cyberspatiu.  

INVESTITII. Entuziasti ai realitatii virtuale au platit 400.000 de dolari pentru cumpararea acestui tip de licente, care permit detinatorilor lor sa imprumute membrii acestei comunitati pentru achizitii virtuale. Proprietarii licentelor vor avea exclusivitate in acest domeniu timp de doi ani, dupa care Entropia va putea lansa noi licente.

Investitia bancii germane Wirecard a fost de 59.060 de dolari, justificata de interesul in crestere al publicului pentru realitatea virtuala. Alte investitii importante au fost facute de proprietarul unui club de noapte in universul Entropia si unul dintre cei mai cunoscuti jucatori la nivel mondial, Jon Jacobs (90.000 de dolari), un jucator celebru din Second Life, Anshe Chung (60.000 de dolari), dar si un antreprenor anonim, care a ales sa investeasca 95.000 de dolari.

OFERTA. First Meta, companie specializata in servicii financiar-bancare cu sediul in Singapore, vrea sa ii doteze pe locuitorii Second Life cu carduri de credit. Oficialii iau in considerare faptul ca in lumea virtuala se fac tot mmtimpul tranzactii de bunuri sau terenuri si exista banci, dar acestea se limiteaza doar la depozite de dolari Linden, moneda oficiala a taramului.




Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.