Dell Romania intentioneaza pentru 2007 o crestere a afacerilor cu peste 50 de procente, o cifra mult peste media de crestere a pietei din Romania, a declarat pentru Curierul National Dragos Mateescu, country manager Dell.
Valoarea este de doua ori mai mica decat cea inregistrata in 2006, cand compania si-a dublat cifra de afaceri. Cresterea preconizata pentru 2007 va fi una mult mai rapida decat a altor producatori de pe piata. Conform unui studiu IDC, Dell Romania s-a clasat in primele trei locuri din punctul de vedere al valorii vanzarilor de computere, in anul 2006. Compania avea la jumatatea anului trecut o cota de piata de 7,6% pe toate segmentele de computere, conform IDC. "Dell ocupa in Romania un loc, inca, sub posibilitati, totusi anul trecut ne-am situat intre primele doua sau trei companii", a mai declarat Dragos Mateescu, country manager Dell.
Cresterea din 2007 va fi distribuita in mod egal pe fiecare segment de activitate al Dell, fiecare produs avand aceeasi importanta pentru companie, a mai spus Mateescu.

85% - vanzari catre corporate

Pentru a sustine marirea profitului in segmentul de afaceri, Dell a lansat o noua gama de laptop-uri Latitude destinate in principal clientilor corporate. Producatorul asteapta ca noua gama sa aduca o crestere puternica a cifrei de afaceri, in situatia in care 85% din veniturile companiei provin din vanzari catre clienti business (SMB si LCA).
"Odata cu cresterea veniturilor in Romania, vanzarile de laptop-uri au inregistrat o crestere semnificativa anul precedent, inclusiv in cadrul clientilor business", a spus Dragos Mateescu, specificand ca noile notebookuri Lattitude disponibile si in Romania targeteaza in special persoanele juridice.
Vanzarile Dell in Romania se realizeaza numai in mod indirect prin 8 parteneri ai companiei si reseller-ii acestora. Noile sisteme notebook din gama Latitude au preturi cuprinse intre 640 euro si 1.135 euro fara TVA. De asemenea, doua noi laptopuri pot fi dotate cu hard-disk-uri mobile pe tehnologie flash (SDD) de 32 GB, preturile pentru un astfel de drive pornind de la 425 euro.

Citeste si:

Dell ofera solutii complete pentru corporate

"Vrem sa oferim echipamente care sa acopere toate nevoile de infrastructura IT impreuna cu un set de servicii de baza precum garantie extinsa sau disponibilitate de piese de schimb in 24 de ore si chiar, 4 ore, daca este cazul. Toate acestea vor fi implemnetate in cursul acestui an", a declarat Dragos Mateescu country manager Dell. Compania are la ora actuala unul din cele mai rapide servicii de asistenta din Romania si se lucreaza la imbunatatirea serviciului.
Piata din Romania este de departe cea mai rapida piata, motivele principale sunt investitiile straine, aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, iar un al treilea motiv il reprezinta consumatorii individuali care au mult mai multi bani. Pe piata romaneasca exista o tendinta a clientilor de a se orienta catre produse de calitate.