Campania antirasism ar fi trebuit sa aiba loc la meciul Rapid - "Poli" Timisoara, din finala Cupei Romaniei, la aceasta actiune fiind invitat sa participe si Traian Basescu. Insa evenimentul nu a mai avut loc, fiind anulat de FRF. Surse apropiate org
Campania antirasism ar fi trebuit sa aiba loc la meciul Rapid - "Poli" Timisoara, din finala Cupei Romaniei, la aceasta actiune fiind invitat sa participe si Traian Basescu. Insa evenimentul nu a mai avut loc, fiind anulat de FRF. Surse apropiate organizatorilor au sustinut ca Basescu, implicat intr-un incident cu tenta rasista pe 19 mai, ar fi cerut conducerii FRF sa anuleze actiunea si sa o amane pentru un alt meci. Dupa incheierea finalei, presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat ca actiunea va avea loc cu ocazia Supercupei Romaniei, care va fi programata pe 21 sau 25 iulie. Basescu a fost prezent la finala si a decernat trofeul echipei castigatoare, Rapid. Agentia de Monitorizare a Presei a solicitat FRF sa justifice decizia de a anula actiunea. Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a explicat ca programul realizat de sponsorul competitiei nu a mai permis derularea campaniei. "La Cupa Romaniei a fost facut un program de sponsorul Timisoreana, un <<countdown>> care era dinainte pregatit si n-avea rost sa mai facem noi acum chestia aceasta. Pentru ca dadeam peste cap tot acest <<countdown>>. In afara de asta, noi, federatia, cred ca am facut cele mai multe campanii impotriva rasismului! Deci, nu vad care este problema! Mai ales ca noua nu ni se impune si facem cand vrem noi. Si noi am hotarat sa facem la Supercupa sau la prima etapa din Liga", a afirmat Lupescu. Intrebat daca presedintele Basescu a facut presiuni pentru stoparea campaniei, Lupescu a raspuns: "N-a fost nici o presiune din partea Presedintiei, noua nu ne face nimeni nici o presiune. Nu are legatura cu Basescu sau cu Presedintia!". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.