Activitatea lui Ovidiu Crapaturean, noul sef al Registrului Auto Roman, numit luni de Ludovic Orban, a fost criticata de toate Corpurile de Control de dupa 2005.

Decizii abuzive, licente acordate sau retrase arbitrar, tolerarea abaterilor savirsite de unele firme de transport, ignorarea deciziilor judecatoresti, intretinerea unor stari conflictuale in interiorul Autoritatii Rutiere Vilcea sint „capetele de acuzare" aduse lui Ovidiu Crapaturean si invocate in mai toate rapoartele Corpurilor de Control ale ministrilor Transporturilor de dupa 2005.

Copii ale acestor rapoarte care au fost inaintate ieri presei acuza ca Ovidiu Crapaturean a ignorat decizii judecatoresti emise in favoarea a doua firme vilcene de transport si a ocolit efectuarea cercetarilor asupra curselor ilegale (fara licente de traseu) efectuate de o alta firma vilceana, afirma inspectorii fostului ministru Gheorghe Dobre. „Care este punctul de vedere al Autoritatii Rutiere Romane care tolereaza astfel de aspecte?", a fost rezolutia pusa de Gheorghe Dobre, pe raport. Seful Corpului de Control a propus suspendarea lui Crapaturean in vederea cercetarii activitatii sale.

Inspectorii fac referire inclusiv la un certificat medical in care actualul director general al RAR figureaza cu diagnosticul „deviere de personalitate si de comportament", fapt pentru care acestia recomanda mentinerea unei decizii de revocare a lui Crapaturean din functia de sef al Agentiei Vilcea in 2005.

Nici Corpul de Control al fostului ministru Radu Berceanu nu a fost mai blind cu Crapaturean. Potrivit raportului aprobat de Radu Berceanu, se recomanda sesizarea organelor de control penal in privinta eliberarii ilegale a unor licente de executie-traseu pentru firmele Horas si Transroby si a unei licente de executie-vehicul pentru firma Loc Trans, fapte pedepsite cu inchisoarea. Se propune „sesizarea organelor de cercetare penala" si „revocarea din functia de sef al agentiei ARR Vilcea in conformitate cu prevederile legale in vigoare". Activitatea lui Crapaturean a fost cercetata inclusiv de inspectorii fostului ministru Miron Mitrea, acestia propunind doar „delegarea/detasarea domnului Ovidiu Crapaturean la un alt loc de munca".

„Conducerea Ministerului Transporturilor a aflat de-abia azi (marti-n.r.) de acuzatiile la adresa lui Ovidiu Crapaturean si, daca acestea sint reale, va decide masuri in consecinta", au declarat ieri oficiali ai ministerului.