Slovenii s-au reunit si ei luni, intr-o localitate de langa capitala Ljubljana, iar primele declaratii la adresa Romaniei au fost de respect. Selectionerul Matjaz Kek a vorbit despre tactica pe care va trebui sa o adopte echipa sa pentru a avea sorti
Slovenii s-au reunit si ei luni, intr-o localitate de langa capitala Ljubljana, iar primele declaratii la adresa Romaniei au fost de respect. Selectionerul Matjaz Kek a vorbit despre tactica pe care va trebui sa o adopte echipa sa pentru a avea sorti de izbanda. "Cu Olanda ne-am pus baza in defensiva, insa ei au avut prea multe ocazii. Trebuie sa reparam acele greseli pentru a avea sanse. Cu Romania trebuie sa fim mult mai exacti la trecerea la faza de atac, in care sa participam cu mai multi jucatori, nu doar cu Lavric izolat intre cinci-sase jucatori. Va trebui sa avem posesia si sa incercam sa finalizam atacurile. Meciurile cu Romania din 2001 reprezinta istoria magnifica a fotbalului sloven. Echipa noastra nu mai e de aceeasi calitate, dar vom lupta din greu. Sunt incantat ca toti jucatorii sunt valizi, iar atacantii intr-o forma foarte buna", a afirmat selectionerul Matjza Kek. "Nu cred ca in acest moment avem forta necesara pentru a invinge de doua ori echipa Romaniei, dar jucatorii trebuie sa fie insistenti, deoarece in fotbal orice se poate intampla. Eu vreau sa castig fiecare meci, iar ei trebuie sa-si doreasca acelasi lucru. Ar fi bine sa castigam niste puncte. Vrem sa-i surprindem pe romani cel putin o data. Ii putem invinge, si ei sunt facuti tot din carne si oase. Trebuie sa fim curajosi, sa ne asumam riscuri", a comentat el. Mijlocasul Milenko Acimovic, care a facut parte din echipa care in 2001 ii refuza Romaniei prezenta la CM, se teme de motivatia "tricolorilor". "Romanii, despre care avem amintiri placute, vor revansa, deoarece in 2001 le-am trantit in nas usa spre CM 2002", a spus cel mai experimentat fotbalist din lotul sloven. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.