Grupul petrolier TNK-BP, detinut in proportie de 50% de compania BP, este aproape de a pierde licenta de exploatare a giganticului camp petrolier Kovytka, dupa ce autoritatile ruse au castigat un proces impotriva firmei petroliere. Batalia pentru cam
Grupul petrolier TNK-BP, detinut in proportie de 50% de compania BP, este aproape de a pierde licenta de exploatare a giganticului camp petrolier Kovytka, dupa ce autoritatile ruse au castigat un proces impotriva firmei petroliere. Batalia pentru campul Kovytka, care detine rezerve ce ar putea acoperi consumul mondial pentru un an intreg, este considerata de multi analisti ca parte a strategiei Kremlinului de a-si consolida controlul asupra resurselor energetice nationale. Momentan, principalele surse de gaze naturale si de petrol sunt grupate tot mai strans in jurul companiei petroliere de stat Rosneft si al monopolului de gaz Gazprom.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.