Aproape sase sute de medici romani lucreaza in Franta, in regiuni importante sau cu pozitie geografica buna precum Paris, Coasta de Azur, Strasbourg sau Saint-Tropez, pentru venituri ce pot ajunge si la 200.000 de euro pe an, in cazul unui radiolog, chiar daca impozitele sint foarte ridicate. Statistica medicilor romani care lucreaza in Franta a fost prezentata de doctorul Herve Boissin, secretarul general al Ordinului Medicilor din Paris (OMP). „Numarul medicilor romani care vor sa lucreze in Franta creste in fiecare an. Numai in Paris, in 10 decembrie 2005, erau 158 de medici romani, in 2006 - 191, iar pe 31 martie 2007, numarul lor a ajuns la 268. In ultima luna, la Paris au ajuns 20 de doctori, majoritatea din Bucuresti", a precizat Boissin, citat de MEDIAFAX.

Medicii romani lucreaza in zone importante precum Paris, Alsacia, Coasta de Azur, Strasbourg, Marseille si Saint-Tropez. Ei nu vor sa munceasca in Alpi si nici in centrul Frantei, a remarcat medicul francez. „Multi doctori romani sint atrasi de veniturile mari. Este adevarat ca acestea pot ajunge si la 200.000 de euro pe an, in cazul unui medic radiolog. Un medic de familie primeste 63.000 de euro pe an. Insa in Franta si impozitele sint ridicate, oscilind intre 30 si 60 la suta", a mai spus Boissin.

Din totalul celor 600 de medici romani care lucreaza in Franta, 26% sint generalisti, 19% psihiatri, iar restul cardiologi, neurologi, nefrologi sau radiologi. (O.M.)