Comentariul specialistuluiActivitatea ciclonului situat in spatiul Alpino-Carpato-Balcanic nu se va incheia prea curand. Ciclonul respectiv inca mai genereaza formatiuni noroase cu umiditate din Marea Adriatica, apoi din bazinul vestic al Marii Negre
Comentariul specialistuluiActivitatea ciclonului situat in spatiul Alpino-Carpato-Balcanic nu se va incheia prea curand. Ciclonul respectiv inca mai genereaza formatiuni noroase cu umiditate din Marea Adriatica, apoi din bazinul vestic al Marii Negre, iar acele formatiuni vor evolua pe deasupra Romaniei. La impactul cu Carpatii Meridionali si Orientali, norii se vor mai dezvolta pe verticala si vor capata consistenta. Si in zonele de sub munti, dar si in cele de dincolo de ei, manifestarile de instabilitate isi vor pastra gradul de violenta, dar mai diminuat decat pana acum, deoarece temperatura aerului din apropierea solului va mai avea o usoara scadere, si in acest fel contrastul termic pe coloana de aer va fi si el in diminuare.
meteorolog Romica Jurca


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.