Directorul general al TAROM, Gabriel Dumitrescu, a fost inlocuit ieri, prin ordin al ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, cu Gheorghe Barla, instructor de zbor in cadrul companiei aeriene si fost comandant adjunct de aeronava Boieng 737.
Ministrul anuntase inca de saptamana trecuta ca-l va inlocui pe Dumitrescu, dupa ce vor fi lamurite unele probleme din CV-ul noului candidat propus. "Directorul TAROM sa-i spuna unuia care nu are nici o legatura cu domeniul, ca aceasta companie este intr-o situatie buna. Una dintre smecheriile pe care le-a facut pana acum (Dumitrescu - n.r.) a fost, de exemplu, includerea in bilantul pe 2006 a biletelor comandate anul trecut pentru acest an. In acest fel, cheltuielile apareau anul trecut, iar veniturile figurau pentru anul asta, acesta fiind unul din mijloacele prin care se mai coafeaza bilantul", afirma Orban.
Tot ieri, Ludovic Orban l-a inlocuit si pe directorul general al Metrorex, Liviu Soava, cu Gabriel Daniel Mocanu, seful catedrei de Informatica a Institutului National al Magistraturii, care ocupa si functia de sef al Autoritatii de Telecomunicatii a Metrorex.
Nici directorul general al Registrului Auto Roman (RAR), Daniel Patentasu, nu a scapat de demitere. El a fost inlocuit, tot ieri, de Orban cu Ovidiu Crapatureanu. (C.P.)