Sedentarismul a ajuns sa cuprinda copiii inca de la varsta gradinitei. Prichindeii petrec ore intregi jucandu-se la calculator sau uitandu-se la televizor, la desene animate. "In ultimii ani, am observat cum copiii nu-si mai doresc sa se miste, sa zb
Sedentarismul a ajuns sa cuprinda copiii inca de la varsta gradinitei. Prichindeii petrec ore intregi jucandu-se la calculator sau uitandu-se la televizor, la desene animate. "In ultimii ani, am observat cum copiii nu-si mai doresc sa se miste, sa zburde in aer liber, sa se joace cu alti copii. Din cauza televizorului si a computerului, activitatea lor a devenit foarte statica", atrage atentia Camelia Mijache, director institutor la Gradinita nr. 55 "Floarea Soarelui" din Bucuresti.
Pentru a combate aceasta boala a stilului actual de viata, conducerea Gradinitei nr. 55 a initiat proiectul "Prin sport pentru o viata sanatoasa", o competitie sportiva la care concureaza sute de copii inscrisi la gradinite din Bucuresti, Giurgiu si din orasul bulgar Ruse. Pustii cu aptitudini sportive, in special cei de la grupa pregatitoare, s-au intrecut la alergari, la trasee aplicative, la sarituri si la probe de dans. Finala si premierea castigatorilor se va desfasura astazi, la sediul Gradinitei nr. 55 din sectorul 5 al Capitalei. (Magda SEVERIN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.