Astazi, la ora 18.00, la resedinta ambasadorului Finlandei la Bucuresti, va avea loc lansarea cartii "Secretul imparatiei" a scriitorului finlandez Mika Waltari, eveniment organizat de Ambasada Finlandei impreuna cu Editura Polirom. Lansarea va avea
Astazi, la ora 18.00, la resedinta ambasadorului Finlandei la Bucuresti, va avea loc lansarea cartii "Secretul imparatiei" a scriitorului finlandez Mika Waltari, eveniment organizat de Ambasada Finlandei impreuna cu Editura Polirom. Lansarea va avea loc in prezenta Excelentei Sale domnul Tapio Saarela, Ambasadorul Finlandei in Romania, si a traducatorului cartii, Teodor Palic.
Mika Waltari (1908-1979) este considerat cel mai de seama scriitor finlandez al secolului XX, bucurandu-se de un imens succes inca de la aparitia primului sau roman, Marea iluzie, in 1928, iar in anii care au urmat s-a impus ca romancier si dramaturg. In 1957 devine membru al Academiei Finlandeze, iar in 1970 primeste titlul de Doctor honoris causa al Universitatii din Turku. La Editura Polirom au fost traduse: Etruscul (2002), Egipteanul (2003), Amantii din Bizant (2004), Mikael Karvajalka (2005) si Secretul imparatiei (2007). Romanul pe care Editura Polirom il propune acum publicului romanesc relateaza evenimentele cuprinse in Noul Testament, din perspectiva unui erudit roman aflat in cautarea lui Mesia. Tema religioasa este mai degraba un pretext pentru un roman istoric si de aventuri, scris in acelasi stil accesibil, deja cunoscut cititorilor. Mika Waltari propune, de data aceasta, o constructie epica neasteptata: povestea protagonistului, Marcus Mezentius Manilianus, se dezvaluie in cele unsprezece epistole pe care acesta i le scrie iubitei sale, Tullia, o nobila romana. Se suprapun in ele lumi si culturi, adevaruri istorice, mituri si invataminte care ofera un raspuns surprinzator la cautarile protagonistului. (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.