Presedintele Traian Basescu va veni la Palatul Parlamentului pentru prima data de la reluarea functiei de sef al statului. Basescu va prezenta un mesaj celor doua Camere reunite miercuri, de la ora 16.00. El a trimis o solicitare in acest sens Birour
Presedintele Traian Basescu va veni la Palatul Parlamentului pentru prima data de la reluarea functiei de sef al statului. Basescu va prezenta un mesaj celor doua Camere reunite miercuri, de la ora 16.00. El a trimis o solicitare in acest sens Birourilor Permanente, care au stabilit data si ora la care Basescu este asteptat. "Va aduc la cunostinta faptul ca doresc sa ma adresez printr-un mesaj Camerelor reunite ale Parlamentului Romaniei, cu privire la probleme actuale legate de politica interna a Romaniei, in ziua de miercuri, 30 mai 2007 sau joi, 31 mai 2007, in functie de programul stabilit de dumneavoastra. Cu deosebita consideratie, Presedintele Romaniei, Traian Basescu". Textul contrasteaza cu ultima solicitare similara a presedintelui, dinainte de suspendare, din care lipsea formula "cu deosebita consideratie", iar data si ora erau fixate chiar de Basescu. De data asta, Parlamentul a fost mai receptiv la doleantele prezidentiale si l-a "programat" mai repede. Tot in cadrul sedintei comune de miercuri se va da un nou vot pentru avizarea referendumului pe tema votului uninominal. Decizia Birourilor Permanente privind votul s-a luat in urma unor dezbateri aprinse, dar futile. Presedintele anuntase declansarea procedurii de initiere a referendumului pentru votul uninominal inca din februarie, dar Parlamentul a intarziat sistematic avizarea plebiscitului. Un proiect de hotarare in acest sens nu a trecut pentru ca, desi s-au exprimat 233 de voturi favorabile, erau necesare 235, iar proiectul a fost considerat nici adoptat, nici respins.
Cazul a ajuns si la Curtea Constitutionala. Dupa acordul pentru votul uninominal incheiat intre PNL-PD-PSD, avizul a devenit o formalitate inutila, din moment ce sunt sanse mici sa se ajunga la referendum.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.