Autorizatia de mediu a rafinariei Arpechim din Pitesti, una dintre cele doua rafinarii ale societatii Petrom, a fost suspendata incepand de ieri, masura atragand dupa sine sistarea activitatii de productie pentru o perioada de pana la sase luni, tran
Autorizatia de mediu a rafinariei Arpechim din Pitesti, una dintre cele doua rafinarii ale societatii Petrom, a fost suspendata incepand de ieri, masura atragand dupa sine sistarea activitatii de productie pentru o perioada de pana la sase luni, transmite Rompres.
Suspendarea autorizatiei integrate de mediu a rafinariei Arpechim a fost comunicata, ieri, de reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului Arges si ai Comisariatului Judetean Arges al Garzii Nationale de Mediu. "Arpechim a avut din 2005 autorizatie integrata de mediu, specifica societatilor cu impact semnificativ asupra mediului inconjurator, conform negocierilor cu Uniunea Europeana. Dupa acordarea autorizatiei trebuiau realizate, la termen, o serie de masuri pentru reducerea impactului asupra mediului. In urma cu 30 de zile, au primit o notificare in care se preciza ca doua dintre masurile preconizate nu s-au realizat, iar incepand de azi (n.r. - ieri), autorizatia integrata de mediu a fost suspendata", a declarat comisarul sef al Garzii de Mediu Arges, Emilia Dumitrescu. "Perioada de suspendare a autorizatiei este de maxim sase luni, timp in care trebuie realizate masurile cerute. Daca dupa sase luni societatea nu se conformeaza, autorizatia integrata de mediu este anulata", a explicat Emilia Dumitrescu. Potrivit comisarului sef al Garzii de Mediu Arges, de la data comunicarii deciziei de suspendare a autorizatiei de mediu, orice activitate economica trebuie sistata. "Daca in aceasta perioada de suspendare se constata functionarea capacitatilor de productie, vom sesiza imediat organele de cercetare penala", a avertizat Emilia Dumitrescu. Reprezentantii rafinariei Arpechim nu au comentat situatia, precizand ca o pozitie oficiala va putea fi prezentata doar de conducerea Petrom. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.