Atacantul nationalei ne-a declarat ca este nemultumit de decizia Tribunalului de arbitraj de la Lausanne in conflictul cu Chelsea si apeleaza din nou la judecata FIFA.

Despartirea lui Adrian Mutu de Chelsea in 2004 s-a facut in conditii neplacute pentru ambele parti, clubul englez solicitind jucatorului despagubiri imense. Judecarea litigiului intre cele doua parti a trenat, de-abia in primavara acestui an Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) decizind ca Chelsea are dreptul de a solicita daune materiale jucatorului, suma urcind spre 12 milioane de euro, din care o parte ar fi urmat sa plateasca Juventus, deoarece italienii l-au transferat pe Mutu cind acesta era inca in litigiu cu londonezii. Prezent ieri la Palatul Mogosoaia pentru o campanie publicitara in folosul unui dealer de automobile, Mutu a comentat scurt situatia: „Se judeca din nou la FIFA". Cum insa FIFA a somat inclusiv FRF sa se supuna deciziilor TAS, este de presupus ca sansele vedetei de la Fiorentina de a intoarce ultima hotarire a tribunalului elvetian sint destul de mici.

Golgheterul Fiorentinei a fost extrem de deschis la intilnirea de ieri, vorbind despre echipa nationala, care va juca doua meciuri cu Slovenia, in preliminariile Euro 2008, la inceputul lunii iunie, si despre promisiunea de a se intoarce la Dinamo facuta lui Cristi Borcea. Mutu s-a aratat nemultumit de programul acestei veri, spunind ca niciodata in cariera lui nu a jucat impotriva aceleiasi echipe, la nivelul reprezentativelor, doua meciuri oficiale in aceeasi saptamina. „Nu stiu cine a facut acest program, dar mi se pare ciudat", a spus pitesteanul. El a promis ca ultimul an din cariera il va petrece la Dinamo, club pentru care are sentimente aparte. „I-am promis lui Cristi Borcea ca asa voi face si ma voi tine de cuvint", a incheiat Mutu. El a plecat de la Mogosoaia la volanul unui Audi S8, limuzina in valoare de 150.000 de euro, pe care a primit-o de la Cardinal Motors. In perioada in care se afla in Romania, Mutu este obligat prin contractul intre el si dealerul auto sa foloseasca numai marci distribuite de aceasta firma. Festivitatea a fost spectaculoasa, Mutu fiind adus cu elicopterul la palat, dar organizatorii au fost atit de nemultumiti de faptul ca intrebarile pentru vedeta care ii reprezinta au vizat fotbalul si nu domeniul auto incit au sfirsit excedate si au taiat cel putin nepoliticos dialogul lui Mutu cu presa.

Cu citeva ore mai inainte, Victor Piturca si patru jucatori ai nationalei vorbisera despre meciul cu Slovenia. „Nici patru puncte nu sint rele cu Slovenia, dar noi mergem sa le luam pe toate. Daca fructificam jumatate din ocaziile pe care ni le vom crea, atunci rezultatul nu are cum sa fie rau pentru noi", a spus selectionerul. Chivu si Lobont au evitat sa comenteze declaratiile despre eficacitate, spunind ca ei se ocupa de cealalta jumatate a terenului, dar Daniel Niculae si Claudiu Niculescu au fost de acord cu antrenorul. „Ma gindesc de doua saptamini la acest meci", a spus capitanul Chivu, care a negat ca el si coechipierii sai i-ar trata de sus pe sloveni. Nationala pleaca joi la Ljubljana, meciul de pe 2 iunie urmind sa aiba loc la Celje, o mica localitate de linga capitala Sloveniei.

Cum functioneaza Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, la www.cotidianul.ro/select