Progragramate pe 3 iunie, alegerile locale din Republica Moldova nasc dispute aprinse intre partidele cotate cu sanse de reusita. La Chisinau, comunistii sunt revoltati ca justitia nu le-a permis sa organizeze un miting, in timp ce PPCD a


Progragramate pe 3 iunie, alegerile locale din Republica Moldova nasc dispute aprinse intre partidele cotate cu sanse de reusita. La Chisinau, comunistii sunt revoltati ca justitia nu le-a permis sa organizeze un miting, in timp ce PPCD a primit acest favor.   Iurie Rosca a dansat ceva timp in barca mizera a comunistilor presedintelui Voronin. Cum a inceput lupta pentru Primaria Chisinau, simpatiile legate in ultimul timp au disparut ca prin farmec. Moldovenii par a privi impasibili acest spectacol, fiind convinsi ca "acolo, la Primarie, tot cine e stabilit de sus ajunge"! SCANDAL. 1 iunie, Ziua Internationala a Copilului, tinde sa devina la Chisinau o zi a scandalului. A mizeriilor aruncate de clasa politica. PPCD, condus de Iurie Rosca, va organiza un miting in Piata Marii Adunari Nationale. Comunistii lui Victor Stepaciuc nu au beneficiat de acest privilegiu, dat de Curtea Suprema de Justitei, insa anunta ca lucrurile nu vor ramane calme inaintea alegerilor. "Ca de obicei, PPCD continua sa saboteze interesele locuitorilor capitalei, provocand in mod artificial scandaluri in detrimentul imaginii clasei politice si a tarii. Ne devem nevoiti sa cerem scuze simpatizantilor nostri pentru ca PPCD ne-a adus in imposibilitatea de a organiza acest concert la data prevazuta", a rabufnit Svetlana Cocos, sefa campaniei electorale a candidatului comunist Veaceslav Iordan. Din tabara adversa, prin vocea lui Iurie Rosca, declaratiile date de Cocos sunt catalogate ca "nervoase si ilogice. Comunistii cauta sa iasa din aceasta incurcatura, sa depaseasca situatia jenanta in care au ajuns. Nu au decat sa si-o asume daca nu stiu sa organizeze o campanie electorala corecta, echilibrata si in conformitate cu prevederea de baza a Codului Electoral care presupune egalitatea tuturor concurentilor electorali in fata legii ca si in fata administratiei publice locale". ATITUDINE. Intr-o tara eminamente rosie din punct de vedere al orientarii politice, in ultimul an s-au intetit atacurile legislativului fata de simpatizantii Moscovei. Acest aspect se reflecta inclusiv prin avertismentele date Partidului Comunist, de Comisia Electorala Centrala, pentru modul in care a organizat campania dusa in localitati inaintea alegerilor locale Avertismentele, mai mult sicane, au dus la anularea inregistrarii Partidului Comunist pe prima pozitie in lista electorala, avertismentul dat companiei publice Teleradio-Moldova care a favorizat Partidul Comunistr, dar si avertismentul public dat presedintelui Parlamentului de a nu mai face campanie electorala in favoarea candidatului comunistilor. Ramane de vazut daca toate aceste aspecte se vor materializa intr-o schimbare sau sunt doar un pumn de praf aruncat in ochii unui electorat care traieste in mizerie si incertitudine.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.