Celebrul tenor spaniol va sustine un recital pe 3 iulie, in cadrul unui bal de caritate.

Modelul de succes al galelor de caritate, dezvoltat de multa vreme in Occident, incepe sa fie adoptat si in Romania. Dupa Balul Vienez, organizat in februarie, si gala de pe 24 aprilie, in care s-au premiat personalitatile publice implicate in proiecte sociale, pe 3 iulie va avea loc balul de caritate „Gala Charity Dinner", la care va cinta, ca invitat de onoare, tenorul spaniol José Carreras. Evenimentul este organizat de fundatia independenta United Way. Parteneri vor fi J.W. Marriott si L.A. Entertainment.

Initial, organizatorii isi propusesera sa-i invite pe toti cei trei tenori: Placido Domingo, Luciano Pavarotti si José Carreras, insa ceilalti doi au declinat propunerile. Si Michael Bolton, aflat intr-un turneu in Europa de Est, a fost curtat de organizatori, insa onorariul solicitat a fost mult prea ridicat, asa ca singurul care va concerta in seara balului va fi Carreras. Onorariul lui Carreras a fost destul de mare, au precizat organizatorii, insa mai mic decit cel pe care artistul il percepe in mod obisnuit. Suma pe care urmeaza sa o primeasca tenorul este confidentiala. In cazul in care Michael Bolton ar fi acceptat sa cinte, fiecaruia dintre cei doi i-ar fi revenit o jumatate de ora de recital, iar José Carreras ar fi cintat acompaniat de un pianist.

Balul, care va avea loc in Sala Unirii, din Casa Poporului, se va deschide cu un cocktail, urmat de recitalul celebrului tenor. Carreras va cinta timp de o ora, acompaniat de o orchestra de patruzeci si cinci de instrumentisi, cel mai probabil Orchestra Radio. Pentru ca evenimentul este unul exclusivist, la bal nu vor putea avea acces mai mult de 1.000 de persoane. Costul unui bilet la acest eveniment este de cinci sute de euro. Se pot face si rezervari pentru mese de zece persoane, o astfel de rezervare ridicindu-se la 5.000 de euro. Dupa acoperirea costurilor de organizare, toti banii strinsi cu ocazia galei vor fi donati unor fundatii care deruleaza campanii de ajutorare a categoriilor defavorizate: copii cu dizabilitati, batrini sau nevoiasi.

Mihaela Radulescu, ambasadoarea United Way in Romania, Luminita Anghel si Catalin Botezatu sint doar citeva dintre vedetele care s-au implicat in actiunile initiate de United Way si care vor participa la balul din iulie.

Mai multe despre José Carreras aflati pe www.cotidianul.ro/select