Centrul financiar Dubai International Financial Centre, proprietarul Bursei din Dubai, pregateste lansarea unei oferte de achizitie pentru OMX, in conditiile in care operatorul bursier a acceptat deja preluarea de catre grupul american Nasdaq, pentu
Centrul financiar Dubai International Financial Centre, proprietarul Bursei din Dubai, pregateste lansarea unei oferte de achizitie pentru OMX, in conditiile in care operatorul bursier a acceptat deja preluarea de catre grupul american Nasdaq, pentu 3,7 miliarde dolari, transmite Reuters, preluata de Mediafax. DIFC, controlata de guvernul din Dubai, a apelat la serviciile de consultanta ale bancii HSBC, in vederea inaintarii unei oferte.
Pe de alta parte, guvernatorul Dubaiului, Omar bin Suleiman, a declarat ca nu ia in calcul achizitia OMX, iar reprezentantii DIFC nu au putut fi contactati pentru comentarii. Acordul dintre OMX si Nasdaq este sustinut de o parte importanta a actionarilor bursei nordice, a afirmat Niclas Lilja, purtator de cuvant al OMX. Oficialul a refuzat sa precizeze daca OMX a avut discutii cu DIFC. Nasdaq opereaza cea mai mare platforma electronica de tranzactionare din SUA, iar OMX controleaza pietele bursiere din Stockhom, Helsinki, Copenhaga, Islanda si statele baltice. Nasdaq este deja a doua mare piata bursiera din lume, dupa NYSE, si a tranzactionat actiuni in valoare de 11.800 miliarde de dolari in 2006, comparativ cu 21.800 miliarde de dolari in cazul Bursei din New York, potrivit datelor Federatiei Mondiale a Burselor.
OMX se plaseaza pe pozitia 11 in acelasi clasament, cu tranzactii de 1.300 miliarde de dolari. DIFC a fost infiintat de guvernul din Dubai in incercarea de a dezvolta un centru important de servicii financiare in emiratul din Golful Arab. DIFC Investments, divizie a Dubai International Financial Centre, a cumparat luna aceasta o participatie de 2,2% la institutia germana Deutsche Bank.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.