Mai mult de jumatate dintre copiii bucuresteni cu varste prescolare nu au loc la gradinite, iar aceasta situatie, prezentata in ziarul ZIUA inca de anul trecut, nu a fost rezolvata nici de actuala, nici de precedenta conducere a Ministerului Educatie
Mai mult de jumatate dintre copiii bucuresteni cu varste prescolare nu au loc la gradinite, iar aceasta situatie, prezentata in ziarul ZIUA inca de anul trecut, nu a fost rezolvata nici de actuala, nici de precedenta conducere a Ministerului Educatiei.
Prefectura Capitalei organizeaza, astazi, o dezbatere pe aceasta tema, la care primarii de sector vor prezenta solutiile lor, dar si problemele cu care se confrunta. Demersurile pentru construirea gradinitelor sunt greoaie si birocratice, autoritatile confruntandu-se cu o acuta criza de spatii. Concret, terenuri nu exista pentru construirea de cladiri noi, iar edilii au numai "masuri de compromis", adica extinderea imobilelor in care functioneaza gradinitele.
Capacitatea de cazare in gradinitele bucurestene este de aproximativ 25.000 de locuri, in conditiile in care numai pentru anul scolar 2007-2008 cererea este de peste 57.000 de locuri. Daca autoritatile locale nu vor amenaja noi spatii, doar o treime din copiii bucuresteni cu varste prescolare vor avea sansa sa mearga la gradinite: in prezent, peste 82.000 de copii au varste cuprinse intre 0-4 ani, iar populatia pe acest segment de varsta este in crestere. "Din cei 57.032 de copii cu varste intre 3 si 7 ani, doar 24.900 vor putea fi cuprinsi in invatamantul prescolar in anul scolar 2007-2008", se arata in cea mai recenta statistica a Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB). In Capitala functioneaza 179 de gradinite publice si 60 particulare, iar inscrierea copiilor incepe la 1 iunie. (Magda SEVERIN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.