Cetatea Histria a intrat ieri la ora 16.00, in mod oficial, pe Lista Patrimoniului Cultural European, informeaza Ministerul Culturii. O placa ce marcheaza noul statut al monumentului a fost asezata la intrarea in Muzeul sitului arheologic. Evenimentu
Cetatea Histria a intrat ieri la ora 16.00, in mod oficial, pe Lista Patrimoniului Cultural European, informeaza Ministerul Culturii. O placa ce marcheaza noul statut al monumentului a fost asezata la intrarea in Muzeul sitului arheologic. Evenimentul a fost prilejuit de cea de-a 41-a editie a Sesiunii Nationale de Rapoarte Arheologice. Intemeiata in secolul al VII-lea i.Hr. de colonisti veniti din Milet, Histria a avut o dezvoltare neintrerupta, timp de 1.300 de ani, pina in epoca romano-bizantina. Cetatea a fost distrusa de atacurile avaro-slave, in cursul secolului al VII-lea d.Hr., si, treptat, a fost parasita de locuitorii sai.

Istoria Cetatii Histria, din epoca greaca pina la ruinare, pe www.cotidianul.ro/select


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.