Vatra Satului este numele unui viitor ansamblu rezidential care va arata identic cu o asezare bucovineana din secolul al XIX-lea. Casele care se vor construi la Sucevita vor fi vandute la licitatie.

Pe un teren de 12 hectare, situat la num
Vatra Satului este numele unui viitor ansamblu rezidential care va arata identic cu o asezare bucovineana din secolul al XIX-lea. Casele care se vor construi la Sucevita vor fi vandute la licitatie.

Pe un teren de 12 hectare, situat la numai 500 de metri de Manastirea Sucevita se va construi un minicartier rezidential cu 25 de case, un conac si o bisericuta. Ansamblul se vrea o replica identica a unui sat bucovinean de la sfarsit de secol al XIX-lea, care sa reinvie trecutul, traditiile si spiritul acestor meleaguri. Casele vor arata pe dinafara exact ca in urma cu un secol, insa in interior vor avea toate dotarile, inclusiv televiziune prin cablu si conexiune la internet. "Am finalizat studiul de fezabilitate, care a costat 300 de milioane de lei, iar acum suntem in faza in care cautam finantare", a declarat Ioan Onufrei, primarul comunei Sucevita. El a precizat ca Vatra Satului va costa in jur de 4-5 milioane de euro, bani pe care intentioneaza sa-i obtina fie de la banci, fie de la investitori. Casele vor fi scoase la vanzare prin licitatie, a precizat Onufrei.

TURISM. Sucevita este o zona turistica apreciata atat de turistii romani, cat si de cei straini. "Comuna cu numai 2.870 de locuitori ofera circa 1.300 de locuri de cazare in 500 de pensiuni si hoteluri", spune Corina Panculescu, presedintele Asociatiei pentru Turism si Dezvoltare Economica Locala.

Aici exista trei hoteluri de patru stele - Popasul Bucovina, Plai de Dor si Hotel Sofia. Preturile unei nopti de cazare intr-o camera cu doua paturi variaza intre 50 si 130 de lei, in functie de clasificarea pensiunii sau hotelului. Localitatea s-a bucurat in ultimii doi ani de vizita Printului Charles, care a dormit intr-una din vilele de lemn de la Popasul Bucovina, dar si de cea a vicepresedintelui Bundestagului, Anke Funchs, care a venit la Pensiunea Arina. Locul este vizitat de numerosi straini care vin cu rulotele sau cu masinile: olandezi, francezi, germani, austrieci.


Atractii
Daca vii in Sucevita simti nevoia sa vorbesti in soapta ca sa nu tulburi liturghia, spun localnicii. Ei stiu ca turistii vor sa fuga de lume si cauta liniste si aer curat, de aceea se straduiesc sa pastreze satul cat mai aproape de traditie, fiind principala lor sursa de venit. Au facut insa si cateva investitii, pentru ca oamenii sa se simta bine aici. Exista un teren de tenis pe zgura cu instalatie nocturna si o partie de schi de 300 de metri dotata cu miniteleschi. Printre proiectele primariei mai exista construirea unei telegondole si marcarea a peste 20 de trasee turistice, care vor permite excursii pe jos sau cu
bicicletele.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.