Mugur Ciuvica afirma ca societatile comerciale la care este actionar deputatul PLD Cristian Boureanu au datorii la stat de peste 4,2 miliarde de lei vechi si ca averea acestuia a crescut in acelasi ritm cu datoriile. Boureanu neaga si il acuza pe Ciu
Mugur Ciuvica afirma ca societatile comerciale la care este actionar deputatul PLD Cristian Boureanu au datorii la stat de peste 4,2 miliarde de lei vechi si ca averea acestuia a crescut in acelasi ritm cu datoriile. Boureanu neaga si il acuza pe Ciuvica de dezinformare.

Grupul de Investigatii Politice, condus de Mugur Ciuvica, sustine ca firmele vicepresedintelui PLD Cristian Boureanu au datorii la stat de peste 4,2 miliarde de lei vechi, datorii acumulate dupa ianuarie 2005, moment in care Boureanu a devenit deputat. GIP spune ca pe lista datornicilor, publicata de Ministerul Finantelor, se gasesc sapte dintre firmele deputatului PLD, si anume: Bar Operator SRL, Topanel SRL, Altipo Construct SA, CS Line Management SRL, Altipo SRL, Mega Trans Logistic SRL si B.S. Distribution Co SRL. Potrivit unui comunicat al GIP, in decembrie 2004 nici una din aceste firme nu avea datorii la stat, iar acum sunt in executare silita, totalizand o datorie la stat de 4.275.500.000 lei vechi. Datoriile firmelor lui Boureanu, la cele mai multe dintre ele fiind actionar impreuna cu fratele sau, se ridica la valoarea de 3.335.400.000 lei vechi la bugetul de stat, 622.120.000 lei vechi la bugetul asigurarilor sociale de stat, 72.830.000 lei vechi la bugetul asigurarilor pentru somaj si 245.150.000 lei vechi la bugetul asigurarilor de sanatate.

In comunicatul GIP se mai afirma ca, potrivit declaratiei de avere a deputatului PLD, averea acestuia a crescut "o data cu datoriile la stat". Astfel, din ianuarie 2005 incoace a achizitionat, impreuna cu fratele sau, opt terenuri cu o suprafata totala de peste 83.000 metri patrati, doua apartamente si un spatiu comercial si a incasat in 2006 dividende de la firmele sale, in valoare de 1.392.440.000 lei vechi, desi legea prevede ca datoriile la stat se platesc cu prioritate, afirma GIP.

RECUPERARI. In replica, Cristian Boureanu afirma ca Mugur Ciuvica "minte si dezinformeaza opinia publica" si ca "nu stie cum functioneaza activitatea curenta a unei societati". "Oricare om de afaceri sau oricare functionar din cadrul Ministerului Finantelor stie ca, spre exemplu, o societate poate avea de plata sume catre bugetul de stat privind TVA-ul la sfarsitul unei luni si apoi, la inceputul lunii viitoare, sumele sunt de recuperat", sustine Boureanu, care prezinta sumele pe care le are de recuperat cateva din firmele sale. De exemplu, spune Boureanu, Altipo Construct are de recuperat 5.988 RON, Topanel SRL - 102.000 RON, CS Line Management SRL - 440 RON, Mega Trans Logistic SRL - 89.082 RON, iar Altipo SRL nu a desfasurat activitate in 2006 si nu are de platit sau de recuperat nici un fel de sume. Pentru alte doua firme, BS Distribution SRL si SC Bar Operator SRL, a fost deschisa procedura de lichidare din 2002 si respectiv 2007, iar datoriile celei de-a doua nu depaseau 100.000 RON. Boureanu a mai spus ca isi rezerva dreptul de a-l da in judecata pe Ciuvica, daca apar prejudicii prin publicarea acestor informatii, in legatura cu activitatea celor cinci firme care functioneaza si au peste 150 de salariati.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.