Chiar daca Traian Basescu a declarat ca Romania va milita pentru extinderea granitelor UE peste Prut, problema integrarii Moldovei pare sa fie mult mai ampla. Transnistria atarna ca o piatra de moara la gatul presedintelui Vladimir Voronin. &#

Chiar daca Traian Basescu a declarat ca Romania va milita pentru extinderea granitelor UE peste Prut, problema integrarii Moldovei pare sa fie mult mai ampla. Transnistria atarna ca o piatra de moara la gatul presedintelui Vladimir Voronin.       Acceptarea Republicii Moldova in UE inainte ca aceasta sa rezolve problema transnistreana ar fi o imprudenta, a apreciat presedintele ceh, Vaclav Klaus, la summitul tarilor din Europa Centrala, desfasurat la Brno, informeaza pagina electronica a agentiei CTK. Klaus a comparat situatia Republicii Moldova cu cea a Ciprului. "O greseala similara in cazul Moldovei ar fi lipsita de intelepciune", a spus el. INCOMPATIBILI. Vaclav Klaus a adaugat ca o solutie similara este preferata si de presedintele moldovean, Vladimir Voronin, care a declarat, in discursul sustinut la Brno, ca este imposibil ca Republica Moldova sa fie integrata in UE pana la rezolvarea problemei transnistrene.  Moldova este una dintre cele opt tari catre care este directionat ajutorul pentru strainatate acordat de Cehia, care a alocat, in perioada 1997 - 2005, circa 37,5 milioane de coroane (circa 1,9 milioane de dolari) pentru diverse proiecte in aceasta tara. Transnistria si-a declarat, in 1990, independenta fata de Republica Moldova, dar nu a fost recunoscuta pe plan international.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.