Sighisoara va gazdui, incepand cu 28 mai, "Deutsche Kulturwoche" (Saptamana culturii germane), manifestare organizata de Forumul Democrat German din Romania si Forumul German din localitate, pe parcursul careia vor avea loc spectacole de teatru si co
Sighisoara va gazdui, incepand cu 28 mai, "Deutsche Kulturwoche" (Saptamana culturii germane), manifestare organizata de Forumul Democrat German din Romania si Forumul German din localitate, pe parcursul careia vor avea loc spectacole de teatru si concerte de orga. Evenimentul, desfasurat sub motoul "Semnale culturale din Sighisoara", vrea sa sublinieze implicarea activa a comunitatii germane in viata orasului vechi sasesc. Deschiderea evenimentului va avea loc luni, de la ora 17,00 la un semnal al trompetistilor din turnul Cetatii, cu un program artistic sustinut de un ansamblu de dansuri populare. Potrivit programului transmis de catre organizatori, in cele sapte zile ale "Saptamanii" vor avea loc spectacole de teatru, concerte de orga in Biserica Manastirii, concerte de fanfara in Piata Cetatii, expozitii si piese de teatru. Cu acelasi prilej va avea loc si o expozitie foto "Eroi/ Helden" si una de colaje textile "Ganduri despre noi" a lui Lilian Theil, la Casa cu Cerb.
Evenimentele speciale vor fi deschiderea turului audio-vizual al Cetatii medievale a Sighisoarei, "Digi Guide", si vernisajul expozitiei inchinate fondatorului Muzeului de Istorie din Sighisoara, Josef Bacon (1857-1941), la Muzeul de Istorie din Turnul cu Ceas. (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.