Romanul va juca in primul tur al Internationalelor Frantei cu Canas, jucatorul care l-a ingropat de doua ori in zgura pe nr. 1 mondial in acest an.

Singurul roman prezent direct pe tabloul principal la turneul de la Roland Garros, Victor Hanescu, a avut ghinionul sa cada, la tragerea la sorti de vineri, cu Guillermo Canas, jucatorul care a reusit performanta de a-l bate de doua ori in acest an pe liderul mondial Roger Federer, dupa ce toata lumea il credea terminat in urma scandalului de dopaj in care a fost implicat. In turul doi de la Indian Wells, Canas il invingea in doua seturi pe cel mai bun jucator din lume si oprea seria acestuia de 41 de victorii consecutive. La Miami, Federer incerca sa-si apere titlul cucerit la ultimele doua editii si sa devina al doilea jucator cu trei succese consecutive in Florida, dupa Andre Agassi. Acelasi Canas n-a fost insa de acord si, dupa 2 ore si 38 de minute, s-a calificat in sferturile de finala, adaugind un alt nume important pe lista celor eliminati deja la acest turneu: Tim Henman, Juan Carlos Ferrero si Richard Gasquet. Daca va reusi sa treaca de Canas, Hanescu va avea un adversar accesibil in turul secund, cistigatorul partidei Martin Verkerk-Simone Bolelli.

Favoritii competitiei au adversari foarte usori in primul tur, elvetianul Roger Federer urmind sa-l intilneasca pe americanul Michael Russell, iar spaniolul Rafael Nadal pe argentinianul Juan Martin Del Potro. Primul soc al turneului Roland Garros ar putea avea loc in optimi, Lleyton Hewitt urmind sa se intalneasca cu Rafael Nadal.

La feminin, romanca Edina Gallovits o va intilni in primul tur pe rusoaica Vasilisa Bardina, pentru ca in turul doi sa intalneasca invingatoarea din partida Shahar Peer-Kala Kanepi. Pe acelasi tablou se va afla si Raluca Olaru, care a reusit ieri sa o elimine pe Bachmann in ultimul tur preliminar al turneului de la Roland Garros.