Zic unii ca alegerea ochelarilor nu e o mare scofala. Zicere bramburita, pentru ca alegerea ochelarilor e foarte importanta atat prin stabilirea corecta a numarului de dioptrii, cat si prin efectuarea corespunzatoare a perechii de ochelari. Un ochela
Zic unii ca alegerea ochelarilor nu e o mare scofala. Zicere bramburita, pentru ca alegerea ochelarilor e foarte importanta atat prin stabilirea corecta a numarului de dioptrii, cat si prin efectuarea corespunzatoare a perechii de ochelari. Un ochelar ca sa fie bun trebuie sa indeplineasca o conditie.  Sa te simti foarte bine cu ei, sa te simti confortabil cu ochelarii, cum se zice in popor, sa te simti ca in papuci. Cand omul nu se simte comod cu ohelarii, lentilele ori au fost gresit prescrise, ori ochelarul a fost prost efectuat de oculist. Tocmai de aceea, ochelarii trebuie comandati numai la ateliere de optica autorizate. Dupa ce a subliniat toate acestea, prof. dr. Monica Pop, directoarea generala a Spitalului de Urgente Oftalmologice, spune ca ochelarii nu trebuie sa dea dureri de cap, ameteli, tulburari de mers cand nu stii unde pui pasul sau dificultati la urcatul si coboratul scarilor, cand unii ochelaristi nu vad bine treptele. Cu ochelarul obisnuit, corect facut si dimensionat ca dioptrii, trebuie sa vezi bine de la inceput fara o perioada de acomodare. Au nevoie de o perioada de acomodare cu ochelarii cei care si-au comandat ochelari progresivi, din aceia la care dioptria se modifica de-a lungul axei verticale. O perioada mai lunga si grea de acomodare cere si ochiul caruia i s-a scos cristalinul si n-a fost inlocuit de un cristalin artificial. Diferenta mai mare de trei dioptrii intre un ochi si celalalt se corecteaza cu lentile de contact.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.