O retea formata din hackeri romani sta la baza celui mai mare si mai bine organizat jaf de carti de credit TKX, intre 47,5 milioane si 200 de milioane de date de pe cartile de credit fiind obtinute de acestia.
Potrivit presei americane citate d
O retea formata din hackeri romani sta la baza celui mai mare si mai bine organizat jaf de carti de credit TKX, intre 47,5 milioane si 200 de milioane de date de pe cartile de credit fiind obtinute de acestia.
Potrivit presei americane citate de Mediafax, milioane de numere de pe cartile de credit au ajuns in posesia hackerilor. Jaful a fost posibil deoarece compania americana implicata, care detine TK Maxx, folosea o tehnologie accesibila tuturor la conectarea la o retea wireless. Dupa ce hackerii au adunat destule informatii din activitati banale, ei au putut avea acces la traficul din principala baza de date si au ales numele de utilizatori si parolele care le-au permis sa se conecteze in calitate de angajati. Astfel, hackerii romani au putut avea acces la toate numerele de pe cartile de credit din sistem, inclusiv la milioanele de numere tinute intr-o baza de date din Marea Britanie. Odata intrati in sistem, ei foloseau computerele obisnuite de acasa pentru a obtine informatii de pe Internet, care erau adunate cu ajutorul unui soft de computer ce inregistra in secret informatiile de pe site-urile vizitate. Hackerii vindeau apoi datele de pe cartile de credit, prinderea celor care au folosit aceste date permitand descoperirea jafului informatic. Utilizatorii acestor date foloseau metode sofisticate, in loc sa cumpere diverse lucruri cu ajutorul cartilor de credit furate, ei cumparau certificate de cadouri, care puteau fi schimbate cu bunuri. In acest mod, o organizatie a furat opt milioane de dolari numai de la o singura firma, pe parcursul a doua luni, anul trecut. (Andrei GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.