Ccriza politica - Ape tot mai tulburi la Kiev     Mii de membri ai Ministerului ucrainean de Interne au fost trimisi ieri la Kiev, pentru a-l sustine pe presedintele Viktor Iuscenko.     Criza politica de la Kiev, care dure
Ccriza politica - Ape tot mai tulburi la Kiev     Mii de membri ai Ministerului ucrainean de Interne au fost trimisi ieri la Kiev, pentru a-l sustine pe presedintele Viktor Iuscenko.     Criza politica de la Kiev, care dureaza inca de luna trecuta, a luat ieri o intorsatura aparte, dupa ce aproximativ doua mii de membri ai fortelor de interne fusesera trimisi din mai multe colturi ale tarii spre Capitala, pentru a-i oferi sustinere presedintelui ucrainean. Mobilizarea a fost ordonata de comandantul fortelor de interne, Oleksandr Kihtenko, la o zi dupa ce Iuscenko a dat un decret de trecere a trupelor de la Interne in subordinea sa. Ulterior, Ministerul de Interne a anuntat ca militarii care nu primisera ordin de la minister au fost opriti pe drum. Purtatorul de cuvant al institutiei a refuzat sa spuna insa unde si cum au fost impiedicate trupele de la Interne sa ajunga la Kiev.       PROTESTE. Kievul a gazduit ieri o noua runda de negocieri intre premier si presedinte, ale caror diferente de opinie continua sa tina prima pagina a ziarelor. Concomitent, in fata Parchetului General din Kiev, mai multe sute de sustinatori ai premierului Viktor Ianukovici au manifestat impotriva deciziei presedintelui de a-l demite pe procurorul general.     Situatia este cu atat mai alarmanta, cu cat Ucraina se afla in criza inca de luna trecuta, cand Iuscenko a dizolvat Parlamentul si a cerut organizarea de alegeri anticipate. Tarile occidentale si-au exprimat, in repetate randuri, ingrijorarea ca una dintre cele doua tabere din Ucraina - presedintele sau premierul - ar putea recurge la utilizarea fortei pentru a-si demonstra influenta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.