Coalitia guvernamentala condusa de Bertie Ahern cistiga alegerile parlamentare din Irlanda.

Primele exit poll-uri realizate dupa alegerile generale de joi din Irlanda arata ca alianta centrista aflata la guvernare, formata din Fianna F
Coalitia guvernamentala condusa de Bertie Ahern cistiga alegerile parlamentare din Irlanda.

Primele exit poll-uri realizate dupa alegerile generale de joi din Irlanda arata ca alianta centrista aflata la guvernare, formata din Fianna Fail - partidul premierului ("taoiseach") Bertie Ahern - si Democratii Progresisti, a obtinut 44,2% dintre voturi.

Alianta de centru-stinga, formata din Finn Gael si Partidul Muncii, principala forta de opozitie, a reusit sa atraga numai 36,2% dintre preferintele alegatorilor.

In fine, gruparea Sinn Fein a obtinut 7,3% din voturi, iar Partidul Ecologist, 4,8%.

Rezultatele foarte bune ale coalitiei aflate la guvernare (care a obtinut aproape acelasi numar de voturi ca in 2002 si se afla la conducere din 1997) se datoreaza in principal performantelor excelente ale economiei irlandeze, precum si succesului inregistrat in negocierile de pace din Irlanda de Nord. Bertie Ahern, aflat la conducerea guvernului din 1997, va incepe un al treilea mandat dupa pronuntarea rezultatelor oficiale. (C.C.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.