La 82 de ani impliniti, Paul Newman, unul dintre monstrii sacrii ai Hollywoodului, se considera a€žprea batran" ca sa mai participe la turnarea unui film, relateaza AFP citata de Rompres. Intr-un interviu publicat pe site-ul postului de tel
La 82 de ani impliniti, Paul Newman, unul dintre monstrii sacrii ai Hollywoodului, se considera a€žprea batran" ca sa mai participe la turnarea unui film, relateaza AFP citata de Rompres. Intr-un interviu publicat pe site-ul postului de televiziune ABC, celebrul actor, de trei ori castigator al premiului Oscar (ca sa nu mai punem la socoteala alte 7 nominalzari), a declarat ca nu se mai simte capabil sa-si dea adevarata masura a talentului, cei 55 de ani de cariera in industria cinematografica punandu-si amprenta asupra sanatatii sale: ''Am inceput sa-mi pierd memoria si increderea in mine, am inceput sa-mi pierd capacitatea de inventie. Cred ca a juca in filme este un capitol definitiv incheiat pentru mine''.  a€žPisica pe acoperisul fierbinte", a€žCineva acolo sus ma iubeste", a€žCuloarea banilor", a€žLuke mana rece", a€žViata si epoca judecatorului Roy Bean", a€žButch Cassidy & Sundance Kid", a€žInfernul din zgarie-nori", a€žCacealmaua", sunt doar cateva dintre filmele ce l-au avut pe afis pe Paul Leonard Newman, cel care a facut istorie in cetatea filmului alaturi de parteneri ca Elizabeth Taylor, Steve McQueen, Robert Redford, Tom Cruise, Jacqueline Bisset, Orson Welles, Gene Hackman sau Susan Sarandon.  CULOAREA SUCCESULUI...Producator, regizor, scenarist, actor, Paul Newman, care formeaza din 1958 impreuna cu Joanne Woodward unul dintre cele mai durabile cupluri de la Hollywood, doneaza in fiecare an 100% din profitul firmei sale (a€žNewman`s Own") diverselor actiuni de caritate la care participa (peste 200 de milioane $, din 1982 pana in prezent). Impatimit al curselor de masini, Paul Newman este, alaturi de prietenul sau Robert Redford, un sustinator declarat al partidului democrat. Daca actorii a€žfacuti" peste ocean in ultimii 10 ani au parte de tot soiul de onoruri si premii fabricate de angajatii departamentelor de marketing, pentru un artist de talia celui in cauza s-ar cuveni ca Academia americana de film sa inventeze un premiu special. Pe cel pentru intreaga activitate l-a primit in 1986. Thank you Mr. Newman!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.