Procurorii DNA Teritorial Slobozia au trimis in judecata doi functionari ai BCR Calarasi si doi administratori ai unei societati comerciale, acuzati, primii de abuz in serviciu, ultimii de evaziune fiscala. Este vorba de Alexandru Stan, director al s
Procurorii DNA Teritorial Slobozia au trimis in judecata doi functionari ai BCR Calarasi si doi administratori ai unei societati comerciale, acuzati, primii de abuz in serviciu, ultimii de evaziune fiscala. Este vorba de Alexandru Stan, director al sucursalei BCR, de Victor Patrascu, seful Serviciului Credite al sucursalei, si de Kurth Maurer si Florin Ivan, administratori ai SC Transamerican 2000 SRL Calarasi. Prejudiciul creat statului este de 2,7 milioane de euro, iar cel al bancii, de 2,5 milioane euro. Stan Alexandru si Patrascu Victor au conceput si au pus in aplicare un sistem de creditare tip "suveica", adica acordarea creditelor avea ca scop creditarea fiecarei societati comerciale in vederea achitarii unor datorii reciproce, in conditiile in care erau debite neachitate catre bugetul de stat si titluri executorii in acest sens. De asemenea, cei doi au refuzat sa puna in aplicare sase titluri executorii emise de Administratia Finantelor Publice (AFP) Calarasi pentru indisponibilizarea sumelor din conturile debitoare SC Transamerican 2000 SRL. (D.P.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.