Rapid si "Poli" Timisoara sunt nevoite diseara sa lase la o parte prietenia trainica ce le leaga de ani de zile si sa lupte cu toate armele pentru Cupa Romaniei. Cum amandoua au terminat campionatul in afara podiumului, acest trofeu este singura cale
Rapid si "Poli" Timisoara sunt nevoite diseara sa lase la o parte prietenia trainica ce le leaga de ani de zile si sa lupte cu toate armele pentru Cupa Romaniei. Cum amandoua au terminat campionatul in afara podiumului, acest trofeu este singura cale de accedere in Cupa UEFA in sezonul viitor. "Poli" are avantajul terenului propriu, dupa ce, in premiera, FRF a stabilit la startul competitiei ca finala va avea loc pe Stadionul "Dan Paltinisanu" din Timisoara, in timp ce giulestenii vin cu experienta si cu valoarea superioara a lotului.
Pentru Rapid este, practic, un meci cat tot sezonul. Dupa doua participari consecutive in grupele Cupei UEFA, cu o accedere in "sferturi" acum doua sezoane, giulestenii nu concep sa rateze o noua prezenta in Europa, mai ales ca, la inceputul sezonului si apoi pe parcurs au vizat titlul sau locul doi, care i-ar fi dus in Liga Campionilor. De aceasta finala depinde si viitorul actualei echipe, care s-ar putea schimba din temelii in cazul unui esec: antrenorul Razvan Lucescu ar pleca in mod sigur, desi nici ca victorios nu are prea multe intentii sa ramana, plus mai multi jucatori de baza, printre care Badoi, Buga, Maldarasanu si chiar Coman ar fi tentati de aventuri in alte parti, plus Zicu, care ar fi greu de convins sa ramana la o echipa din afara Europei. Va fi si ultimul meci pentru Viorel Moldovan, care incheie o cariera de exceptie cu o finala, si toti jucatorii anunta ca sunt gata sa dea totul pentru a incheia cu un trofeu acest sezon dezamagitor. De partea cealalta, Timisoara spera sa "fure" cupa din Capitala dupa 12 ani, ultima victorie in competitie a unei echipe din provincie apartinand Petrolului Ploiesti, in 1995, chiar intr-o finala cu Rapid. Banatenii nu au avut nici ei un campionat grozav, terminand pe locul sapte, la mare distanta de asteptarile provocate de investitiile masive ale lui Marian Iancu. Venirea lui Vali Velcea in ultimele runde, dupa demiterea lui Alin Artimon, a mai dres busuiocul pe final, cand timisorenii au obtinut sase victorii consecutive, insa a fost umbrita de infrangerea cu 1-5, de pe teren propriu, cu Universitatea Craiova. Dincolo de incrancenarea din teren, FRF si-a propus sa transforme finala intr-un spectacol, la care vor participa cantareti si majorete, plus o cantitate uriasa de produse pirotehnice, iar in tribuna oficiala si-a anuntat prezenta si presedintele Traian Basescu, cel care ar putea inmana trofeul.
Incertitudine pentru Coman
Portarul titular al Rapidului nu stia inca ieri daca va putea evolua in finala cu "Poli" Timisoara. Coman a suferit in urma cu o luna o ruptura musculara si este departe de a fi refacut, insa a afirmat in mai multe randuri ca va risca si va intra in poarta, indiferent de consecinte. La ultimul control medical, efectuat joi, inaintea plecarii spre Timisoara, doctorii i-au recomandat lui Coman sa nu joace, pentru a nu risca o recidiva care sa-l tina pe tusa inca o luna si jumatate. "Voi lua o decizie impreuna cu Razvan in ziua meciului. Imi doresc mult sa apar, dar mi-e teama sa intru nerefacut si sa nu am o evolutie buna", a spus Coman. In cazul in care el nu va putea fi folosit, prima optiune este Minca, desi atat el, cat si Marinescu si Edel, nu au dat satisfactie in meciurile in care au fost folositi in acest sezon. (B.G.)
Palmares net favorabil giulestenilor
Rapid a castigat Cupa Romaniei de 12 ori si a jucat alte cinci finale, fiind si detinatoarea la zi a trofeului, dupa 1-0 cu FC National in editia trecuta. In clasamentul all-time al competitiei, giulestenii se afla pe locul al doilea, la egalitate cu Dinamo, cu 12 trofee, prima in aceasta ierarhie fiind Steaua, cu 20 de Cupe ale Romaniei in vitrina. De partea cealalta, aceasta "Poli" Timisoara, conform propriului site de Internet, nu are nici un trofeu in palmares. Gruparea lui Iancu a incercat sa se considere urmasa vechii Politehnici, dar Tribunalul de Arbitraj de la Lausanne a dat castig gruparii din Liga a III-a, cea patronata de italianul Claudio Zambon. De-a lungul timpului, Stiinta Timisoara a castigat competitia in 1958, iar "Poli" Timisoara in 1980. (B.G.)
Timisoara solicita testul antidoping
Gruparea banateana solicita efectuarea testului antidoping pentru jucatorii de la Rapid, adversarii din finala Cupei Romaniei, programata diseara pe Stadionul "Dan Paltinisanu" din Timisoara. "Este necesar sa se faca si acel control antidoping la jucatorii Rapidului, pentru ca dorim ca jocul sa se desfasoare doar in teren si jucatorii sa fie in plenitudinea fortelor", a declarat directorul executiv al lui "Poli", Gheorghe Chivorchian (foto). Acesta a mentionat ca o analiza a sezonului 2006/2007 al echipei timisorene se va face dupa finala cu Rapid. "Vom sta personal de vorba cu fiecare component al lotului si cu antrenorii", a precizat Chivorchian. "Poli" a mai cerut control antidoping la un meci de campionat cu CFR Cluj, atunci cand gruparea ardeleana era antrenata de Dorinel Munteanu. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.