Americanii au cumparat campioana Angliei cu peste un miliard de euro.

Familia Glazer este gata sa primeasca oferte pentru clubul Manchester United, la mai putin de trei ani dupa ce a preluat cu mare scandal aceasta grupare, cu 831 de m
Americanii au cumparat campioana Angliei cu peste un miliard de euro.

Familia Glazer este gata sa primeasca oferte pentru clubul Manchester United, la mai putin de trei ani dupa ce a preluat cu mare scandal aceasta grupare, cu 831 de milioane de lire sterline, informeaza cotidianul "Daily Mirror". Potrivit sursei citate, membri din consiliul de conducere al clubului cred ca o vinzare in scurt timp este posibila, deoarece familia Glazer a realizat ca Manchester United nu este profitabila, cum credeau.

Malcolm Glazer a platit 790 de milioane de lire sterline, plus 41,3 milioane de lire sterline taxele legale, atunci cind a preluat clubul din Manchester. Pentru a face acest lucru, el a imprumutat 559 de milioane de lire sterline de la institutii din Manchester. Anul trecut, datoriile lui Glazer au ajuns la 660 de milioane de lire sterline, in urma unui program de refinantare. Desi capacitatea stadionului Old Trafford a fost marita la 76.000 de locuri, salariile din ce in ce mai mari ale fotbalistilor si nevoia permanenta de a investi in echipa - familia Glazer i-a promis tehnicianului Alex Ferguson 25 de milioane de lire sterline in fiecare an, plus inca 70 de milioane de lire sterline pentru achizitionarea unor vedete - necesita venituri extrem de mari. Anul trecut, Malcolm Glazer a lasat controlul clubului in miinile fiilor sai, dupa ce a avut probleme medicale.

In acest moment, sapte cluburi din Anglia sint detinute de straini, incepind cu finalista Ligii Campionilor, FC Liverpool, continuind cu vicecampiona Chelsea si terminind cu Portsmouth, Aston Villa, Fulham si West Ham.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.