Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, vrea sa il schimbe pe directorul general al Tarom, Gabriel Dumitrescu.

Orban nu a precizat cu claritate motivele pentru care doreste schimbarea sefului Tarom, invocind doar rapor


Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, vrea sa il schimbe pe directorul general al Tarom, Gabriel Dumitrescu.

Orban nu a precizat cu claritate motivele pentru care doreste schimbarea sefului Tarom, invocind doar raportari false ale companiei, referitoare la veniturile si cheltuielile acesteia in contul biletelor vindute intr-un an pentru curse din anul urmator.

"Smecheriile se fac cind cumperi un bilet de avion pentru anul urmator. Isi includ biletele cumparate in 2006 la veniturile acestui an, insa costurile intra pe 2007 (n.red. - rezultind astfel ca 2006 a fost profitabil). Coafeaza bilanturile", conchide Orban.

Informatiile ministrului provin de la persoane de rea-credinta sau neinformate, spune directorul general Tarom. Modul de calcul incriminat de Orban se face la fel la toate companiile aeriene si daca, intr-adevar, ar fi o problema, oricum profitul anului 2007 ar trebui grevat si el de costurile cu serviciile oferite pasagerilor in contul biletelor vindute in 2006. Realitatea arata altceva, ca profiturile sint inregistrate doi ani la rind, spune seful Tarom. In plus, auditul facut de PricewaterhouseCoopers indica un profit operational de sapte milioane de euro pentru anul trecut, fata de trei milioane de euro in 2005, "an in care am venit la conducerea companiei", spune directorul general. Acesta mai crede ca ministrul Orban a fost dezinformat, in mod voit sau din nestiinta, in privinta modului de raportare a veniturilor si cheltuielilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.