Sfarsit de saptamana torid     Temperaturile de peste 30 de grade Celsius inregistrate ieri in mai toata tara au scos romanii la iarba verde. Meteorologii spun insa ca vremea e instabila si se prevestesc furtuni.     In mo
Sfarsit de saptamana torid     Temperaturile de peste 30 de grade Celsius inregistrate ieri in mai toata tara au scos romanii la iarba verde. Meteorologii spun insa ca vremea e instabila si se prevestesc furtuni.     In mod obisnuit, luna mai este cea mai calduroasa, dar si cea mai instabila a primaverii, in care adesea zilele insorite si calde, uneori chiar caniculare, sunt succedate de zile ploioase, spun meteorologii. Nimic mai adevarat, pentru ca asa a aratat Romania in ultimele zile. Caldura mare a pus stapanire pe toata tara. In Muntenia, Dobrogea si Moldova vremea a fost deosebit de calda, mercurul termometrelor trecand la orele amiezii de 30 de grade.     INSTABILITATE. In majoritatea regiunilor tarii sunt prognozate in urmatoarele zile averse de ploaie insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului, ce pot lua aspect de vijelie, mai ales in timpul ploilor. Nu vor lipsi nici caderile de grindina. Insa prezenta ploilor nu va putea contracara seceta deja instalata in unele regiuni. In urmatoarele zile, in Capitala, spun meteorologii, vremea va fi instabila: luni cerul va fi noros, iar dupa-amiaza si in primele ore ale noptii vor fi averse si intensificari de scurta durata ale vantului. De marti, maximele vor scadea usor si se vor apropia de valorile normale ale lunii mai, astfel mercurul termometrelor nu va depasi 24... 25 de grade. Miercuri, in toata tara va ploua, iar la munte cantitatile de precipitatii vor fi mai insemnate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.