Secretarul general al PD, Vasile Blaga, s-a declarat ieri adeptul variantei de republica semiprezidentiala, in contextul discutiilor despre revizuirea Constitutiei. In acelasi context, liderul PD s-a declarat sceptic in privinta adoptarii unei variante de republica parlamentara si asta pentru ca "poporul nu va accepta".

In ceea ce priveste votul uninomimal, Blaga si-a exprimat acordul fata de varianta propusa de Asociatia Pro Democratia si a amintit ca s-a ajuns la o intelegere parlamentara intre PD, PSD si PNL. Blaga a mai spus ca finalizarea si implementarea legilor securitatii nu trebuie realizate intr-un cadru conjunctural. In acest sens, Blaga a avut si o vorba buna despre fostul presedinte interimar al Romaniei Nicolae Vacaroiu, care ar fi avut in aceasta chestiune o pozitie "extrem de corecta".

Fostul ministru de Interne a criticat totodata si restantele Guvernului in materie de legislatie. "Ati mai auzit ceva de Legea Politiei Locale? Ati mai vazut sa faca pasi in directia proiectului de lege al asigurarilor obligatorii? S-a mai auzit de ceva de legea bazei de date ADN? Nu uitati ca e vorba de proiecte care tin de Tratatul de Brunn, ca premergator intrarii noastre in 2012 in spatiul Schengen", a amintit Vasile Blaga.