Pentru a doua oara in acest an, AVAS scoate la privatizare societatea Nitroexplosives Fagaras, ofertele putind fi depuse pina pe 20 iunie. Surse care au tinut sa-si pastreze anonimatul sustin ca exista doua firme care si-au aratat interesul pentru so
Pentru a doua oara in acest an, AVAS scoate la privatizare societatea Nitroexplosives Fagaras, ofertele putind fi depuse pina pe 20 iunie. Surse care au tinut sa-si pastreze anonimatul sustin ca exista doua firme care si-au aratat interesul pentru societatea brasoveana - liderul mondial in explozibili, Austin Powder, si Uzuc Ploiesti, companie controlata de omul de afaceri Stefan Vuza. Acesta a mai fost interesat de Nitramonia Fagaras, de Rulmentul SA, pentru aceasta depunind chiar si o oferta, precum si de Tractorul SA. Americanii au angajat o firma de avocatura care, pina pe 9 mai, a auditat Nitroexplosives Fagaras. Aceasta este singurul pui al Nitramoniei vindut pe actiuni, la care AVAS detine 79,05% din capitalul social al companiei, restul titlurilor apartinind societatii SIF Transilvania (13,9%) si altor actionari (7%). Firma a fost infiintata in 2005 prin divizarea partiala a Nitramonia Fagaras in cinci companii si are ca obiect de activitate fabricarea explozibililor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.