Alergiile scad drastic calitatea vietii, afectind puterea de concentrare, calitatea somnului, puterea de a invata si productivitatea.

Cinci milioane de romani sufera de o forma de alergie, iar dintre acestia doar jumatate beneficiaza de un tratament adecvat, potrivit unui studiu efectuat de compania de cercetare de piata Cegedim. „Multi oameni nu stiu ca sufera de alergie si dau vina pe alte boli pentru starea proasta de sanatate. De exemplu, in timpul noptii, respiratia unui om sanatos se opreste de aproximativ 30 de ori, cite 10 secunde. Insa, unei persoane care este alergica, are nasul infundat si doarme cu gura deschisa, respiratia i se opreste de pina la 100 de ori pe noapte, persoana respectiva simtindu-se dimineata obosita sau depresiva", explica profesorul doctor Ioan Bradu Diamandescu, din cadrul Universitatii de Medicina „Carol Davila".

Limitarea simptomelor alergiei se poate obtine prin inceperea tratamentului antialergic inainte de debutul primaverii, tratarea alergiei cu medicamente specifice respectivei alergii, o data pe zi, inchiderea ferestrelor, mai ales in zilele cu vint, si filtrarea aerului.