Transporturile ar putea primi aproximativ 350 milioane lei din Fondul National de Dezvoltare, cea mai mare parte a banilor urmand sa fie utilizata pentru segmentul de autostrada Bucuresti-Ploiesti, a anuntat ministrul transporturilor, Ludovic Orban.
Transporturile ar putea primi aproximativ 350 milioane lei din Fondul National de Dezvoltare, cea mai mare parte a banilor urmand sa fie utilizata pentru segmentul de autostrada Bucuresti-Ploiesti, a anuntat ministrul transporturilor, Ludovic Orban. Directorul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, Mihai Grecu, a declarat saptamana trecuta ca se lucreaza la o noua lista a proiectelor care vor fi finantate din Fondul National de Dezvoltare. Lista celor 30 proiecte de transport finantate din banii de privatizare va fi restransa din lipsa documentatiei necesare pentru inceperea lucrarilor, ceea ce implica incapacitatea utilizarii fondurilor pana la finele anului. "Nu exista capacitatea de implementare a tuturor proietelor propuse in primul proiect de hotarare de guvern. Multe din proiectele respective nu au documentatia necesara pentru a putea incepe lucrarile si nu au fost facute exproprierile, astfel incat exista riscul ca fondurile pe care le primim sa nu le putem cheltui in 2007. Lista nu era realista", a explicat directorul CNADNR. Grecu a adaugat ca prioritate va avea autostrada Bucuresti-Brasov, fiind necesare cel putin 100 milioane de euro pentru deblocarea situatiei legate de operatiunile de plata si exproprieri. "Ne trebuie minim 100 de milioane de euro pentru aceasta autostrada, motiv pentru care ne vom concentra pe acest proiect. Vom stabili cati bani vom aloca pentru aceste lucrari in functie de cati bani vom primi de la Ministerul de Finante din Fondul de Dezvoltare", a explicat directorul Companiei de Autostrazi. Fondul National de Dezvoltare include toate sumele obtinute din privatizare, aflate in contul trezoreriei statului, precum si sumele obtinute prin vanzarea actiunilor rezultate din conversia in actiuni a creantelor statului. (NewsIn)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.