Inaltul oficial rus a facut aceste declaratii in timpul unei conferinte de presa de doua ore, in cadrul careia s-a referit la felurite probleme, de la securitatea globala pana la jocurile sportive pentru copii - in ceea ce a sunat ca prezentarea unui
Inaltul oficial rus a facut aceste declaratii in timpul unei conferinte de presa de doua ore, in cadrul careia s-a referit la felurite probleme, de la securitatea globala pana la jocurile sportive pentru copii - in ceea ce a sunat ca prezentarea unui program electoral.
In timpul conferintei, Ivanov, fost agent KGB, ca si Putin, a declarat ca Rusia se afla in plina crestere economica si militara, aflandu-se printre primele 10 economii ale lumii. Apoi, a tinut sa critice planul SUA de instalare a scutului anti-racheta in Polonia si Cehia, declarand ca Rusia nu este convinsa de argumentele Washingtonului conform carora sistemul militar are drept scop apararea in cazul unui atac venit din partea Iranului. "Un radar pe care SUA intentioneaza sa-l instaleze in Cehia va fi capabil sa scaneze spatiul aerian pana in Muntii Ural", a precizat Ivanov.
Oficialul rus a continuat mentionand ca Rusia nu va construi un sistem de aparare similar celui american, dar va adopta "masurile adecvate", pentru a raspunde actiunii acestuia. "O sabie eficienta poate fi gasita pentru orice scut", a declarat Serghei Ivanov.
Putin se uita urat la Romania, Polonia si Cehia
Rusia se teme ca proiectul american de instalare a scutului anti-racheta in Europa va declansa iarasi o cursa a inarmarii, a declarat miercuri presedintele rus Vladimir Putin. "Ce lucruri atat de negative s-au intamplat in Europa incat sa determine instalarea acestor baze (anti-racheta) in Romania, Bulgaria, Cehia sau Polonia? Nimic. Acest lucru va declansa o noua spirala in cursa inarmarii si estimam ca se va dovedi complet neproductiv", a subliniat liderul de la Kremlin, aflat intr-o vizita oficiala in Austria. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.